Vastuullisuus elintarviketeollisuuden vahvuutena
21.06.2022Suomalainen elintarvikeketju toimii jo nyt hyvin vastuullisesti, mutta kehittämistoimenpiteitä tarvitaan koko ajan muuttuvassa ympäristössä. Vastuullisesti toimivan yrityksen tulee huomioida monia eri näkökulmia, kuten ympäristövastuu, sosiaalinen vastuu ja taloudellinen vastuu. Lisäksi elintarvikeyrityksillä tärkeänä vastuullisuuden näkökulmana ovat ruuan tuoteturvallisuus sekä ravitsemuksellisuus. Kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia vastuullisista valinnoista ja yritysten onkin hyvä suunnitella, miten vastuullisuusviestintä toteutetaan niin, että se on läpinäkyvää ja avointa. Ilman vastuullisuustekojen aktiivista viestintää, kuluttajat ja sidosryhmät eivät tiedä yrityksen vastuullisuustoimenpiteiden vaikuttavuudesta ja arvoa ei muodostu.
Innokierto-hankkeessa vastuullisuus on noussut tärkeäksi ja ajankohtaiseksi teemaksi. Hankkeen järjestämissä tilaisuuksissa on tuotu esille uusia toimintamalleja, joiden avulla yritysten aiheuttamia ympäristövaikutuksia voidaan vähentää. Innokierto -hankkeen nettisivuilta löytyy kattava materiaalipankki, josta löytyy tietoa mm. vastuullisuusviestinnästä, materiaali- ja energiakatselmuksista, sivuvirtojen hyödyntämisestä, tulevaisuuden uusista pakkausratkaisuista sekä esimerkkejä elintarvikeyrityksen vastuullisuusteoista.
Materiaalipankkiin pääset tutustumaan Innokierto -hankkeen nettisivuilta:
https://www.satafood.net/hankkeet/innokierto/