Revittyä possua ja cole slaw
18.10.2019Revitty possu eli pulled pork on alunperin Yhdysvaltojen ”syvästä etelästä” kotoisin oleva herkku, joka on viime vuosina noussut maineeseen ympäri maailmaa. Parhaan lopputuloksen saat, kun annat possun kypsyä matalassa lämmössä pitkään. Voit valmistaa lihan sekä lisukkeet jo hyvissä ajoin ennakkoon.
1,2–1,5 kg pala porsaan kassleria tai lapaa
2–3 dl vettä
1 dl rypsiöljyä
Maustesekoitus:
2 osaa (savu)paprikajauhetta
1 osa fariinisokeria
1 osa (sormi)suolaa
mustapippuria sekä esimerkiksi jauhettua korianteria, juustokuminaa ja cayennepippuria oman makusi mukaan.
Hiero maustesekoitusta reippaasti lihan pintaan. Sulje liha muovipussiin ja anna maustua vähintään kaksi tuntia, mieluiten yön yli jääkaapissa.
Laita uuniastian pohjalle vesi-öljyseos. Aseta liha astiaan rasvaisempi puoli ylöspäin. Kypsennä 100–120 °C uunissa noin 6 tuntia, kunnes liha on hajoavan ylikypsää. Voit kääntää lihan paistamisen aikana sekä valella sitä paistoastian pohjalla olevalla nesteellä.
Anna kypsän lihan jäähtyä hieman ja revi se käsin (voit käyttää apuna haarukkaa) ohuiksi suikaleiksi syiden myötäisesti. Laita liha kulhoon.
Sekoita uuniastian pohjalle jäänyttä paistolientä ja BBQkastiketta ja kaada lihan päälle.
Tarjoa revitty possu itsetehdyn cole slaw’n ja BBQ-kastikesuosikkisi kera, sämpylän sisällä tai sellaisenaan.
Cole Slaw:
½ valkokaali
1 pieni kukkakaali
1 dl majoneesia
1 dl maustamatonta jogurttia (tai kermaviiliä)
1–2 rkl sokeria
1 tl sinappia
suolaa
Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.
Leikkaa kukkakaali veitsellä ”murusiksi”.
Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kaalien päälle. Sekoita ja anna vetäytyä kylmässä ainakin muutama tunti.
TIESITKÖ, ETTÄ
Huittisissa on enemmän porsaita kuin asukkaita. Satakunta onkin Suomen johtava possuntuottajamaakunta. Porsaan lihasta on moneksi – viime vuosina huippukokit ympäri maailmaa ovat innostuneet fileiden sijaan porsaan edullisimmista osista, kuten niskasta, lavasta ja potkasta.