Rapujuhliin maistuva juustopiirakka
27.08.2021Piirakkataikina:
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
150 g kylmää voita
1 rl kylmää vettä
Mittaa jauhot ja suola monitoimikoneen kulhoon. Lisää joukkoon kylmä voi ja lisää vesi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa noin 30 min. (Voit myös käyttää valmista kotimaista piirakkataikinaa.)
Täyte:
2 keltasipuli
1 punasipuli
1 tl öljyä paistamiseen
150 g emmentaljuustoa raasteena
200 g tuorejuustoa
2 munaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Kuori ja kuutioi sipulit ja kuullota ne paistinpannussa öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
3. Levitä taikina korkeareunaisen piirakkavuon pohjalle ja reunoille (leivinpaperilla vuorattu kakkuvuoka toimii hyvin).
4. Esipaista taikinaa uunissa noin 10 minuuttia.
5. Sekoita täyte. Emmentalraaste, tuorejuusto, munat, suola, pippuri ja timjami sekä jäähtynyt sipuliseos.
6. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja paista uunissa 175 asteessa noin 35-40 min.
Huom! Loistavana lisänä piirakan päälle sopii paistetut keltavahverot, tatit sekä persilja.