Perunarieskat perunasuurimoista
26.03.2019PERUNARIESKA
2,5 dl Helmi-perunasuurimoita
2,5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
50 g voita sulatettuna
2 tl sokeria
½ tl suolaa
1 tl oreganoa tai timjamia
Lisää suurimot maitoon ja anna turvota 30 min. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja yhdistä kaikki aineet keskenään.
Taputtele jauhotetuin käsin kolme ohutta leipää uunipellille leivinpaperin päälle.
Pistele haarukalla reikiä leivän pintaan.
Paista 225 asteessa 10 min.
Tiesitkö, että kaikki Suomessa kaupoissa myytävä perunajauho on valmistettu Kokemäellä. Satakunnassa on yli 200 tärkkelysperunanviljelijää ja perunasta valmistetaan maakunnassa perunajauhoa, perunarehua ja perunaproteiinia. Kokemäellä valmistetaan myös perunasuurimoista, jotka sopivat hyvin esimerkiksi perunarieskoihin.