Kurpitsaherkkuja syksyyn
25.10.2019KURPITSASOSEKEITTO
4 annosta
700 g keltaista kurpitsaa
1 sipuli
20 g voita
4 dl vettä
1 tl suolaa
mustapippuria
4 dl maitoa
200 g sulatejuustoa
persiljaa,
rypsiöljyä
Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Hienonna sipuli. Kuullota kurpitsaa ja sipulia voissa noin 5 min. Lisää vesi, suola ja pippuri.
Keitä kannen alla noin 15 min.,kunnes kurpitsa on kypsää. Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää maito ja sulatejuusto. Kuumenna, kunnes keitto on kuumaa ja juusto on sulanut. Soseuta uudelleen kuohkeaksi.
Hienonna persilja ja sekoita se öljyyn. Annostele lautasille ja koristele persiljaöljyllä.
Tarjoile keitto satakuntalaisen kakon kera.
KURPITSAMANNAPUURO
3 litran kattilaan
2,5 l kurpitsalohkoja
tilkka vettä
6 dl täysmaitoa
1,5 dl mannasuurimoita
4-5 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Lisää kurpitsalohkoja kattilaan. Lisää tilkka vettä. Keitä 45 minuuttia.
Lisää maito. Lisää mannasuurimot vähitellen kiehuvaan maitoon.
Keitä välillä sekoitellen 30 min.
Enemmän vispaamalla saat vispipuuron.