Kuivatut sienet hyötykäyttöön sienidipissä
23.02.2021Jos sinulla on kaapeissa syksyn sieniä kuivattuna, voit kokeilla valmistaa niistä sienidippiä! Dippi sopii juuresten tai kasvisten kera tai vaikkapa ruissipsien tai perunalastujen kaveriksi.
Sienidippi
kourallinen kuivattuja sieniä, herkkutatteja, keltavahveroita
1 valkosipulinkynsi
15 g voita
2 ½ dl öljyä
2 keltuaista
2 rkl sitruunamehua
suolaa ja pippuria
1. Turvota sieniä kylmässä vedessä (2 dl) tunti ja valuta sienet.
2. Hauduta sienistä neste pois kuumalla pannulla. Lisää pannulle voi ja valkosipulin kynsi. Kuullota, niin että sienet saavat vähän väriä. Lisää öljy ja anna jäähtyä. Laita vaikka hetkeksi ulos jäähtymään.
3. Ota valkosipulinkynsi pois sieni-öljyseoksesta. Siivilöi sienet öljystä ja pienennä sienet leikkuulaudalla pieneksi silpuksi.
4. Vatkaa keltuaiset ja sitruunan mehu. Lisää siivilöity öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Yhdistä sienet majoneesiin, mausta tarvittaessa sitruunankuorella, suolla ja mustapippurilla.
5. Majoneesi valmistuu kätevästi sauvasekoittimella, korkeassa mittakulhossa.
6. Nauti naposteluherkkujen kanssa hyvässä seurassa.
Näin korona-aikaan voit tehdä jokaiselle oman herkkulautasen ja laittaa dippikastikkeen vaikka pieneen lasiin.
Kuivatut sienet vaativat aina ennen käyttöä ennallistamisen eli turvota sieniä hetki kylmässä vedessä. Toki vaikkapa kastikkeessa tai keitossa sienet kypsyvät ja turpoavat samalla kun ruokakin kypsyy.