Karitsapullat
17.04.2019Satakuntalaisesta karitsasta ja raikkaista kurkuista syntyy helppo ja terveellinen välimerellinen ruoka, joka maistuu lapsillekin. Kaneli antaa tutuille lihapullille uutta makua.
500 g jauhettua karitsaa
1 sitruunan kuori raastettuna
1 tl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä (myös rypsiöljy käy)
1 tl jauhettua kanelia
1 rkl oreganoa
1 tl suolaa
Kurkusta ja jogurtista syntyy helppo kastike, joka kruunaa herkun.
Tsatsiki:
2 dl kreikkalaista jogurttia
n. 15 cm pala kurkkua
ripaus suolaa
mustapippuria
(valkosipulin kynsi hienonnettuna)
Sekoita kaikki lihapullataikinan ainekset. Anna taikinan vetäytyä hetki. Paista taikinasta koepala ja lisää mausteita halutessasi.
Tee taikinasta reilun kokoisia pyöryköitä. Pyörittäminen on helppoa, kun kostutat kädet kylmällä vedellä.
Paista pullat paistinpannussa öljyssä noin 10 minuuttia tai uunissa 200 °C lämmössä noin 20 minuuttia.
Tee tsatsiki: raasta kurkku karkealla terällä ja purista massasta ylimääräinen vesi pois. Lisää kurkku sekä mausteet jogurttiin. Sekoita.
Tarjoile lihapullat tsatsikin kanssa. Lisukkeena voit tarjoilla esimerkiksi lohkoperunoita.
TIESITKÖ, ETTÄ
Kaikki kotimainen lampaan liha on nuorta karitsaa, joka on mureaa ja miedon makuista.
Pääsiäissesongin ulkopuolella kotimaista karitsaa saa parhaiten lähiruokakaupoista, lihaliikkeistä tai suoraan tuottajalta.