Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Munkit vapuksi

30.04.2021

Ota tästä talteen takuuvarma munkkiohje! Hauskaa vappua!

taikina:

5dl maitoa

50g hiivaa

1dl sokeria

2 munaa

2tl suolaa

2tl kardemummaa

14dl vehnäjauhoja

100g voita

 

paistamiseen:

1l rypsiöljyä

 

täytteeksi:

vadelmahilloa

 

pomada:

675g sokeria

1,5dl vettä1

35g glukoosisiirappia

raastettua raakaa punajuurta

 

Taikinan valmistus:

Murenna hiiva lämpimään maitoon (37’C). Lisää joukkoon sokeri, suola, munat ja kardemumma, sekoita hyvin. Alusta joukkoon noin puolet jauhoista. Lisää sulatettu voi. Jatka jouhojen lisäämistä, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja taikina on pehmeää ja kimmoista. Anna taikinan kohota n. 15 min. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Jaa molemmat puolikkaat 16:ta osaan ja pyörittele osat palloiksi. Litistä pallot ja laita munkit kohomaan n. 45’C:en uuniin. Munkit ovat valmiita, kun ovat kohonneet kaksikertaisiksi.

Munkkien paisto:

Kuumenna öljy padassa/kattilassa. Käytä lämpömittaria apuna, sopivat öljyn lämpötila on 170-180’C. Paista munkin molemmilta puolilta öljyssä. Munkki on kypsä, kun sen pinta on kauniin vaalean ruskea. Tarkkaile rasvan lämpötilaa koko paiston ajan ja säädä lieden lämpötilaa tarvittaessa. Nosta paistetut munkit reikäkauhan avulla kattilasta jäähtymään talouspaperoidulle tarjottimelle. Sokeroi munkit paiston jälkeen.

Ammattikeittiöt asiakkaaksi -webinaari 11.5.2021

28.04.2021

Webinaarin pääpuhujana keittiömestari Jyrki Sukula, lisäksi esillä maakunnallisia onnistumisia Pohjois-Pohjanmaalta ja Satakunnasta! Webinaarin inspiroivat puheenvuorot tuovat esille mahdollisuuksia sekä esimerkkejä tuottajille, yrityksille ja ammattikeittiöille.
 
 
Ohjelma (huom. muutokset mahdollisia)
 
13.00-13.10 Tervetuloa! Minna Paakkola, projektipäällikkö, Avaimet yrittäjyyteen, ProAgria Oulu
 
13.10-14.10 Maakunnallisia onnistumisia ja yhteistyötä
 
Onnistumisia Pohjois-Pohjanmaalta:
Yhteistyöllä lisää lähiruokaa ammattikeittiöihin, Soila Hiltunen, elintarvike- ja yritysasiantuntija, Ruokeva, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Oulu
 
Uusia toimintamalleja alueellisen yhteistyön lisäämiseksi,
Ronja Kuorikoski, projektipäällikkö, RUOKARIIHI, Oulun ammattikorkeakoulu
 
Satakunnan ruokaketju – haasteista mahdollisuuksiin:
Marko Jori, Pyhäjärvi-instituutti ja Anna Kari, ruoka-asiantuntija, Länsi-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Länsi-Suomi, Sikses parasta lähiruokaa
 
14.10-14.25 Tauko
 
14.25-15.00 Miten tuotteet julkisen puolen ammattikeittiöille?
Juha Väyrynen, hankinta-asiantuntija,  Pohjois-Pohjanmaan yrittäjät
Katri Sipola, hankinta-asiantuntija, Monetra Oulu Oy
 
15.00-15.45 Miten 40 vuotta kokkina on koulinut minusta ruokayrittäjän,
Jyrki Sukula, keittiömestari
 
15.45-16.00 Päivän päätös
 
Seuraa webinaaria livenä ti 11.5. klo 13-16: livekuvaukset.fi
 
Tilaisuuden järjestää: Avaimet yrittäjyyteen ja Ruokeva-hankkeet/ProAgria Oulu/Oulun Maa- ja kotitalousnaiset; Suomi syö satakunnasta – sikses parasta lähiruokaa -hanke/ProAgria Länsi-Suomi/Länsi-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset, Pyhäjärvi-instituutti, Satafood kehittämisyhdistys; RUOKARIIHI - Osaava elintarviketalous Pohjois-Pohjanmaalle/Oulun ammattikorkeakoulu, Luonnonvarakeskus, Pohjois-Pohjanmaan liitto