Logo

Suomi syö Satakunnasta - Sikses parasta lähiruokaa

Päätavoitteenamme on tukea satakuntalaisen ruokaketjun kehittymistä ja kasvua ruokamaakunnan brändäyksellä. Satakuntalaista ruokaketjua nostetaan esiin korostamalla kestävää ja vastuullista toimintaa. Hyödynnämme edellisten hankkeiden toimijaverkoston kokemuksia.

Tuottajille ja yrittäjille

Lisäämme yhteistyötä ja verkostoitumista satakuntalaisten tuottajien ja yrittäjien välillä. Työ ja työllistyminen pidetään esillä, koska lähiruoka-ammatit vaativat hyvää, osaavaa väkeä.

Opiskelijoille

Tavoitteena on, että Satakunta on tulevaisuudessa houkutteleva kohde tehdä työtä ja työllistyä. Esittelemme ruokaketjun ammatteja nuorille ja tuodaan oppilaitosten ja tuottajien yhteistyönä esille erilaisia työtehtäviä tarinoiden avulla.

Kuluttajille

Kuluttajille esitellään uusia markkinakanavia. Viestinnässä kokeillaan uusia toimintatapoja sekä keinoja tuoda tuotteita kauppoihin ja ammattikeittiöihin.

Tekijät

Hankkeen toteuttavat Satakunnan keskeiset elintarvikealan kehittäjäorganisaatiot ProAgria Länsi-Suomi, Satafood Kehittämisyhdistys ry ja Pyhäjärvi-instituutti. Hanketta rahoittaa Satakunnan ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahastosta.

Tiedotamme ajankohtaisista ruokaketjun asioista uutiskirjeessämme. Tilaa uutiskirjeemme.

Viimeisimmät uutiset

22.04.2024

Viisi satakuntalaista asiantuntijaa ruotii ruokaa – testaa oma ruokasananvarastosi ja kokeile kehuttuja reseptejä

ja Tuuli vastaavat kinkkisiin kysymyksiin. Timo, Kristiina ja Marko mittelevät sananselityspelissä. Kuka on termiviidak...

Lue lisää >
25.03.2024

Lähiruualle nostetta pääsiäisen alla

ps://www.satakunnankansa.fi/mainos/art-2000010307476.html"> juttu ja video.

Lue lisää >

Sikses parasta -hankkeen toteuttavat

ProAgria Länsi-Suomi
Satafood
Pyhäjärvi-instituutti
Euroopan maaseudun kehittämisrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin
Rahoitus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Satakunnan ELY-keskuksen kautta.
Katso yhteystiedot >