Suomi syö Satakunnasta - Sikses parasta lähiruokaa

Päätavoitteenamme on tukea satakuntalaisen ruokaketjun kehittymistä ja kasvua ruokamaakunnan brändäyksellä. Satakuntalaista ruokaketjua nostetaan esiin korostamalla kestävää ja vastuullista toimintaa. Hyödynnämme edellisten hankkeiden toimijaverkoston kokemuksia.

Tuottajille ja yrittäjille

Lisäämme yhteistyötä ja verkostoitumista satakuntalaisten tuottajien ja yrittäjien välillä. Työ ja työllistyminen pidetään esillä, koska lähiruoka-ammatit vaativat hyvää, osaavaa väkeä.

Opiskelijoille

Tavoitteena on, että Satakunta on tulevaisuudessa houkutteleva kohde tehdä työtä ja työllistyä. Esittelemme ruokaketjun ammatteja nuorille ja tuodaan oppilaitosten ja tuottajien yhteistyönä esille erilaisia työtehtäviä tarinoiden avulla.

Kuluttajille

Kuluttajille esitellään uusia markkinakanavia. Viestinnässä kokeillaan uusia toimintatapoja sekä keinoja tuoda tuotteita kauppoihin ja ammattikeittiöihin.

Tekijät

Hankkeen toteuttavat Satakunnan keskeiset elintarvikealan kehittäjäorganisaatiot ProAgria Länsi-Suomi, Satafood Kehittämisyhdistys ry ja Pyhäjärvi-instituutti. Hanketta rahoittaa Satakunnan ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahastosta.

Tiedotamme ajankohtaisista ruokaketjun asioista uutiskirjeessämme. Tilaa uutiskirjeemme.

Viimeisimmät uutiset

22.12.2021

Satakunta ruokamaakuntana -foorumi 29.11.2021

”Halpaa ruokaa ei ole –joku maksaa aina!”, ministeri Jari Leppä. Py...

Lue lisää >
26.11.2021

Ruokavinkki joulunodotukseen: Ohrauunipuuro

2 ¼ dl rikottuja ohrasuurimoita
1 ½ l maitoa
1 ½ tl suolaa
3 rkl hunajaa

Lue lisää >
28.10.2021

Ruokavinkki: nuotiomuffinssit

Satakunnassa vietetään syyslomia näin lokakuun lopussa. Satakunta on täynnä upeita luontokohteita, joissa usein on toimi...

Lue lisää >

Sikses parasta -hankkeen toteuttavat

Katso yhteystiedot >