Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Fudgeherkkuja Noormarkusta

28.11.2017

Kun Alajärven tila vuonna 2012 lanseerasi markkinoille vuohenmaidosta valmistetut fudget, niin harva olisi uskonut niiden menestystarinaan. Mutta onneksi vielä nykyäänkin tuotteen maulla, laadulla ja hyvillä raaka-aineilla voidaan luoda asiakkaille sellaisia makuelämyksiä, että hän on valmis niitä myös jatkossa ostamaan.

”Oman tilan vuohenmaidosta valmistimme alkuvuosina fudget ja toffeet”, kertoo Ida Alajärvi. Idan mukaan erilaisia makuvaihtoehtoja löytyy kaikkiaan yli 100, mutta käytännössä heillä on normaalissa tuotannossa 20–30 erilaista fudgea. Alajärven tilan tuotteita myydään ympäri Suomea lähes 50 jälleenmyyjän kautta ja lisääntynyt myynti toi yritykselle haasteita vuohenmaidon riittävyyden osalta. ”Tuotannollisista syistä siirryimmekin kesällä 2017 käyttämään luomumaitoa. Lisäksi käytämme suomalaista eli satakuntalaista sokeria ja paikallisen meijerin voita.”, Ida toteaa ja jatkaa ”Luomumaidon jatkuvan saatavuuden avulla voimme turvata tasaisen tuotannon ja panostukset jatkuvaan tuotekehitykseen.”

Alajärven herkullisia tuotteita on tällä hetkellä saatavilla jälleenmyyjien lisäksi yrityksen verkkokaupasta sekä erilaisissa tapahtumissa eri puolilla Satakuntaa. ”Viime viikonloppuna Tampereen Käsityömessuilla erityisesti irtomyynnissä olleiden fudgejen menekki oli niin hyvä, että molempina öinä piti tehdä lisää tuotteita”, Ida toteaa iloisesti huokaisten. 

Loppuvuoden sesonkituote on Idan mukaan Glögifudge, joka maistuu piparkakulta sisältämättä kuitenkaan gluteiinia. Joulumyyntiin tehdään myös vanhojen asiakkaiden toiveesta toffeeta. Ensi kesän tapahtumia varten tilan isännällä Asko Alajärvellä on työn alla uusi myyntivaunu, jossa Idan mukaan toivottavasti on kesällä viileämpää ja talvella lämpimämpää myydä tuotteita asiakkaille.

Marko Jori
Pyhäjärvi-instituutti

Mmmm. Move over, eggs. Bacon just got a new best friend – fudge!” – Homer Simpson