Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Vastuullisuussarja osa 3 - Mäkitalon Farmi

23.06.2021

Monille ovat varmasti Euran Mannilassa sijaitsevan Mäkitalon Farmin maankuulut kaalit tuttuja. Kaalien lisäksi farmilla kasvatetaan nautoja. Esa Mäkitalo kertoo vastuullisten toimintatapojen olevan osa vihannesviljelijän arkea.

”Mäkitalon Farmin toiminnassa vastuullisuus näkyy muun muassa siinä, että hävikin määrä on minimoitu. Vihanneksia ei meidän tilalla päädy biojätteeseen ollenkaan.”

Tämä on mahdollista hyödyntämällä kaalien kauppakunnostuksessa syntyvät sivuvirrat tilalla käytetyssä rehussa.

Mäkitalon Farmilla myös kotimaisuus on tärkeä tekijä kaikessa toiminnassa. Mäkitalon Maistuvien annossalaatit valmistetaan lähialueen tuottajien kanssa yhteistyössä ja salaateissa käytettävät liharaaka-aineet ovat aina kotimaista broileria, kinkkua tai naudanlihaa. Vihannesten osalta salaatit ovat kotimaisista raaka-aineista koottu kasvukauden ehdoilla.