Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Munkit vapuksi

30.04.2021

Ota tästä talteen takuuvarma munkkiohje! Hauskaa vappua!

taikina:

5dl maitoa

50g hiivaa

1dl sokeria

2 munaa

2tl suolaa

2tl kardemummaa

14dl vehnäjauhoja

100g voita

 

paistamiseen:

1l rypsiöljyä

 

täytteeksi:

vadelmahilloa

 

pomada:

675g sokeria

1,5dl vettä1

35g glukoosisiirappia

raastettua raakaa punajuurta

 

Taikinan valmistus:

Murenna hiiva lämpimään maitoon (37’C). Lisää joukkoon sokeri, suola, munat ja kardemumma, sekoita hyvin. Alusta joukkoon noin puolet jauhoista. Lisää sulatettu voi. Jatka jouhojen lisäämistä, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja taikina on pehmeää ja kimmoista. Anna taikinan kohota n. 15 min. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Jaa molemmat puolikkaat 16:ta osaan ja pyörittele osat palloiksi. Litistä pallot ja laita munkit kohomaan n. 45’C:en uuniin. Munkit ovat valmiita, kun ovat kohonneet kaksikertaisiksi.

Munkkien paisto:

Kuumenna öljy padassa/kattilassa. Käytä lämpömittaria apuna, sopivat öljyn lämpötila on 170-180’C. Paista munkin molemmilta puolilta öljyssä. Munkki on kypsä, kun sen pinta on kauniin vaalean ruskea. Tarkkaile rasvan lämpötilaa koko paiston ajan ja säädä lieden lämpötilaa tarvittaessa. Nosta paistetut munkit reikäkauhan avulla kattilasta jäähtymään talouspaperoidulle tarjottimelle. Sokeroi munkit paiston jälkeen.