Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Opettajat hoi, tiesittekö, että meiltä voi tilata etäoppitunnin lähiruoasta?

29.10.2020

Nyt satakuntalaisiin kouluihin olisi mahdollisuus varata varata maksuton etäoppitunti satakuntaisesta lähiruoasta. Alkusyksyllä aloitetut kokeilut ovat osoittautuneet mielekkäiksi ja tukeneet opetusta kivasti. Aiheena maatalous, ruoantuotanto tai koko satakuntalainen ruokaketju tuntuu hyvin kiinnostavalle oppilaiden keskuudessa.

Käytännössä opettaja voi halutessaan ottaa yhteyttä meihin hanketoimijoihin ja tiedustella etäoppituntia sekä sopivia ajankohtia, jolloin etäoppitunti voidaan pitää. Tunti pidetään Teamsin välityksellä.

On hyvä varata hieman aikaa alkuun, että yhteydet toimivat varmasti. Näillä jo pidetyillä tunneilla yhteydet ovat toimineet moitteettomasti ja oppilaidenkin puhe sekä kysymykset ovat välittyneet hienosti. Etätunnit ovat olleet mukava poikkeus tänä aikana, kun oikeat vierailut kouluilla on minimissä.

Opetuksessa hyödynnämme hankkeen nettisivuja ja sieltä löytyvää materiaalia sekä tietysti keskustelemme lähiruoasta. Lähiruokapäivän läheisyydessä pidettyjen etäoppituntien lähiruokatietoisuus oli huikeaa ja tuki teemapäivää. Satakuntalaisissa julkisissa keittiöissä tarjotaan kyllä hyvin muutenkin lähellä tuotettua ruokaa, mutta aiheesta on hyvä puhua ympäri vuoden.

Mikäli etäoppitunti kiinnostaa, niin vapaita ajankohtia voi tiedustella anna.kari@maajakotitalousnaiset.fi tai 050 555 8440 ja räätälöidään juuri teidän ryhmälle soveltuvat opetushetki.