Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

LÄHELTÄ JA TUORETTA – HYVISTÄ RAAKA-AINEISTA SYNTYY MAUKKAIMMAT BURGERIT

17.08.2020

”Me tehdään lähellä tuotetuista ja tuoreista raaka-aineista melko simppeliä, periamerikkalaista hampurilaista”, yrityksen keittiöstä vastaava Juha Keskitalo tiivistää 2 Kundia Burgers & Fries –hampurilaisravintolan toiminnan.

Juha Keskitalon ja Jarno Rehelmän perustaman yrityksen oli tarkoitus tänä kesänä aloittaa toimintansa pop up –ravintolana Bar Hehkun tiloissa kokeilumielellä. Ravintolatoiminta pyöräytettiin kuitenkin käyntiin jo keväällä, kun liiketila olisi koronarajoitusten myötä mennyt muuten kokonaan kiinni. Aluksi hampurilaisia myytiin mukaan noudettavina, mutta asiakaspaikkojen avaamisen myötä niitä on voinut kesästä lähtien nauttia myös paikan päällä.

Keskitalo oli jo pitkään miettinyt, että Rauman seudulta puuttuu hampurilaisravintola, joka panostaa laadukkaisiin ja tuoreisiin raaka-aineisiin. Hän halusi valmistaa yleisesti vähän halpana pidettyä hampurilaista kunnollisista sämpylöistä, lihasta ja kasviksista. Hampurilaisten suosio on osoittanut, että asiakkaat arvostavat raaka-aineisiin satsaamista.

”Se omakohtainen kokemus ja intohimo meidän tekemää ruokaa kohtaan loppupeleissä ajoi lähtemään yrittäjäksi”, Keskitalo kertoo ja jatkaa ”nyt sain myös ympärille oikeat ihmiset, joiden kanssa päästiin hyvin alkuun.”

Ravintolan kaikki raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä. Liha esimerkiksi hankitaan Kivikylältä ja perunat Vermuntilassa sijaitsevalta Mattilan tilalta. Mikroa tai pakastinta heidän keittiöstään ei löydy, ja näin on tarkoitus olla jatkossakin.

Tulevaisuudessa ajatuksena on avata ravintola omissa tiloissa, mutta hyvät yhteistyökumppanit ja sopivan keittiötilan löytyminen ovat Keskitalon mukaan auttaneet todella merkittävästi ravintolatoiminnan käynnistämisessä. Uusista ideoista ja yhteistyömahdollisuuksista esimerkiksi paikallisten tuottajien kanssa 2 Kundia ovat myös aina valmiina kuulemaan.

”Kun saa tukea tai osaa itse lähteä yrittäjyydessä liikkeelle, niin hommat sujuvat. Itselleen työskentely ja oma jutun tekeminen intohimosta ja tekeminen ihmisille tuntuu kuitenkin paljon mielekkäämmältä kuin työn tekeminen vain työn tekemisen vuoksi. Sen takia yrittäjäksi lähteminen kannattaa”, Keskitalo toteaa.

Laura Reuna
Pyhäjärvi-instituutti