Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Peltonen yrittäjyydestä: ”Halusin nähdä miten pärjäisin siinä”

24.06.2020

Eurassa Kiukaisten Harolassa sijaitseva Tuomisen tila antaa kuluttajille mahdollisuuden herkutella. Tila on muodostunut monelle luottopaikaksi hakea kesän herkut pöytäänsä.

Merja Peltonen tilalta kertoo heidän viljelevän monipuolisesti erilaisia kasviksia ja marjoja. Myynnissä on muun muassa hernettä, mansikkaa, vadelmaa, varhaisperunaa ja muita kauden kasviksia. Tilan ehdoton herkku on kuitenkin vadelman ja mansikan makuiset kuohujuomat, jotka sopivat hyvin juhlien alkumaljoiksi tai kesäretkelle eväskoriin.

Euralainen vihannes- ja marjatila on Peltosen sukutila. Hän kertoo tien yrittäjäksi lähteneen halusta jatkaa tilan toimintaa:

”Halusin jatkaa tilan pyörittämistä ja nähdä miten pärjäisin siinä. Välillä on ollut erittäin haastavaa, mutta työniloa tuovat kasvamaan lähtevät kasvit, hyvä työporukka ja ennen kaikkea ihanat asiakkaat!”

Peltonen toteaa asiakaskunnan löytävän hyvin tilalle ja kertoo kaupasta suurimman osan olevan suoramyyntiä asiakkaille:

”Meillä on kesäisin auki oma tilamyymälä, jossa on myynnissä tilamme kasviksia ja marjoja. Tarjoamme myös mahdollisuuden poimia tuotteet itse omaan käyttöön. Myymälässämme on vesipiste asiakkaille ja itsepoimijoille, jotta helle ei pääsisi yllättämään.”

Yrittäjänä oppii kantapään kautta

Pyysimme Peltosta avaamaan ajatuksia yrittäjyydestä. Hän kertoo työn olevan palkitsevaa, mutta ajoittain myös haastavaa. Peltonen antaa uransa aikana opitut vinkit yrittäjäksi aikovalle:

”Monenlaista olen oppinut, mutta oppirahat ovat välillä melko suuria. Suosittelen olemaan tekemisissä samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa ja muistamaan, kuinka tärkeää on pitää huolta omasta hyvinvoinnista ja terveydestä.”

Myös tänä vuonna yrittäjä on iloinen siitä, että saa tarjota työpaikan kaukaakin tuleville kausityöntekijöille. Töitä on tarjolla myymälässä sekä kokonaisvaltaisesti tilan muissa tehtävissä:

”Meidän kesätyöntekijämme ovat kiitollisia, että saavat olla osa mukavaa työporukkaamme kesän ajan. Se saa hyvälle tuulelle! Jokaisen työpanos tiimissämme on arvokas, jotta tila pyörisi sujuvasti.”