Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Tiloilla viljellään kesäksi monia herkkuja, mutta sesonkikausi kysyy työkäsiä

08.05.2020

Viljojen kylvö on parasta aikaa täydessä vauhdissa kylmästä säästä huolimatta! Kasveista esimerkiksi sokerijuurikas ja härkäpapu ovat jo maassa, sillä ne vaativat pitkän kasvukauden.  Viime vuonna Okra-maatalousmessuilla pisteellämme oli Kesäherkku-äänestys, jossa vaihtoehtona oli valita eniten mieleisekseen silli, uudet perunat tai grillimakkara. Tuloksia laskiessa peruna voitti kilpailun selkeällä enemmistöllä.

Harjavaltalainen viljelijä Ilkka Horppa toteaa varhaiskaalin päässeen mullan alle jo pääsiäisenä, eikä viileä sää ole sille haitaksi. Toisin on äänestysvoittaja perunan kohdalla. Se on hallanarka ja vaatii kasvaakseen lämpimiä päiviä.

Merja Peltonen Eurasta Tuomisen tilalta komppaa ja sanoo perunan tilanteesta samaa. Peltonen mainitsee hymyillen muistakin kesäherkuista:

”Kasvihuoneen alla kypsyvät tuotteet ovat saatavilla jo aikaisemmin. Kesäksi tulee herkuteltavaksi myös mansikkaa ja vadelmaa.”

KESÄKSI TÖIHIN HERKKUJEN KESKELLE

Horppa toteaa työllistävänsä kesän aikana tekijöitä tilallaan. Peltonen nostaa esille poikkeustilanteen aiheuttaman työvoimapulan alalla:

”Kesäksi tarvitaan työntekijöitä. Olemme miettineet, että tarjoaisimme asiakkaille mahdollisuuden tulla itse poimimaan haluamiansa tuotteita käyttöönsä. Sesonkiaikana tämä voisi toimia.”

Maataloudessa työkäsiä kysytään ja Peltonen vinkkaa iloisesti kesätyömahdollisuudesta:

”Kannattaa soittaa kesätyötarpeesta tai tulla vaikka käymään. Kyllä täällä tekemistä riittää!”