Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Ruokaisa salaatti: satakuntalainen maalaissalaatti

05.09.2019Ranskalaisen maalaissalaatin suomalaisserkku on satakuntalaisten raaka-aineiden juhlaa. Salaatti valmistuu hetkessä, mutta käy tuoreen leivän kera kunnon ateriasta. Muuntele salaattia makusi mukaan – kokeile vaikka perinteisellä satakuntalaisella savusaunapalvatulla kinkulla!

Salaatti:
1–2 ruukkua roomansalaattia tai rapeaa lehtijääsalaattia
2–3 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa
100 g pekonia (tai palvikinkkua)
rasiallinen siitakesieniä (voit käyttää myös muita tuoreita sieniä)
pala makeaa satakuntalaista limppua
sormisuolaa ja mustapippuria myllystä

Kastike:
2 rkl majoneesia
2 rkl maustamatonta jogurttia
(tilkka sitruunamehua)
(valkosipulin kynsi)

Revi salaatti. Keitä ja lohko kananmunat. Leikkaa pekoni ohuiksi siivuiksi ja paista pannulla. Nosta pekonipalat talouspaperin päälle, jotta ne pysyvät rapeina ja ylimääräinen
rasva valuu pois. Kuutioi pala limppua pikkurillin kokoisiksi paloiksi ja paista samalla pannulla pekonin kanssa kunnes leivän palaset saavat rapean pinnan. Nosta krutongit pekonien seuraksi talouspaperin päälle. Puhdista pannu ja paista sienet pikaisesti tulikuumalla pannulla tilkassa öljyä. Ripottele sienille suolaa ja pippuria. Sekoita salaatin kastikkeen ainekset. Sekoita salaatin ainekset, lisää viimeiseksi päälle krutonkeja, kastiketta ja pyöräytä mustapippuria myllystä.

TIESITKÖ, ETTÄ

Satakunta on Suomen merkittävin kasvatettujen sienten tuotantoalue. Kasvatetut sienet löydät kaupasta tuoreina, puhtaina ja käyttövalmiina ympäri vuoden. Paista tuoreet sienet aina nopeasti kuumalla pannulla vähässä rasvassa niin säilytät sienten maun ja rakenteen parhaimpana mahdollisena.