Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Lauhan Lähiruokafestivaalit ovat kuin isot puutarhajuhlat, johon kaikki ovat tervetulleita

24.07.2019

Lauhan maamiesseuran järjestämät Lähiruokafestivaalit järjestetään Huittisten Lauhassa tänä vuonna toista kertaa. Festareilla kävi viime vuonna noin 5000 hyvän ruoan ystävää. Tapahtumaa järjestämässä oleva Annika Eklöf odottaa hyvillä mielin elokuussa järjestettäviä Lauhan Lähiruokafestivaaleja.

–Suunnitelmat tälle vuodelle alkavat olla selvillä. Asiakaspalautetta on kuunneltu paljon viime vuodelta ja sen mukaan rakennettu tapahtumaa. Tarjolla on paljon monipuolista ruokaa, joiden pääraaka-aineet tulevat lähialueelta. Tuottajatorille tuottajia on tulossa reilusti enemmän kuin viime vuonna, Eklöf iloitsee.

Tuottajia on tulossa paikallisten lisäksi naapurikunnista. Ravintola Myllytupa hoitaa anniskelun, jossa painotetaan myös kotimaisuutta.

–Sponsoreita on lähtenyt mukaan valitettavan huonosti, vaikka he saisivat myös runsaasti näkyvyyttä, Eklöf kummastelee.

 
Viime vuoden tunnelmaa festareilta.

Ohjelmassa on hyvän ruoan lisäksi myös paljon muuta. Perjantai-illan tansseja maalaismaisemassa vauhdittavat tangoprinssi Petri Kiiski & Vastarannan pojat sekä Tytti Pihlajamäki. Lauantaina festivaalikansalle esiintyvät Päättömät, Aura ja Pimeys.

Pelastakaa Lapset Ry järjestää lastentapahtuman, johon on tulossa paljon kivaa ohjelmaa. Lauantaina on myös leikkimielinen festaribingo.

–Portilla saa ruudukon, jossa on erilaisia leikkimielisiä tehtäviä. Esimerkiksi kehu vierasta ihmistä tai maista sirkkoja, Eklöf kertoo.


Edellisellä kerralla festareilla nähtiin lastentapahtumassa myös sirkusta!

Lauantain paneelikeskustelussa keskustellaan suomalaisesta ruoasta sekä maaseudun elinvoimaisuudesta ja tulevaisuudesta. Keskustelussa mukana ovat muun muassa MTK:n johtokunnan jäsen Kati Partanen, vuorineuvos ja yritysjohtaja Reijo Karhinen sekä Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen. Paikallistuntemusta keskusteluun tuovat Kivikylän Kotipalvaamo Oy:n tehdaspäällikkö Tero Martikainen ja Huittisten elinvoimajohtaja Riikka Peippo.

Festaribussi Huittisten keskustasta kulkee Lauhaan tänäkin vuonna – aikataulut ovat nähtävillä tapahtuman nettisivuilla. Paikalle pääsee myös omalla autolla tai jokea pitkin veneellä.

 

Lauhan Lähiruokafestivaalit

 

Senni Valiola, Satafood Kehittämisyhdistys Ry