Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Mukaan Lähiruokapäivään 2019

25.06.2019

Suomi syö Satakunnasta –hanke haastaa 16.10. kaikki satakuntalaiset koulut ja kunnat osallistumaan lähiruokapäivään, jossa on tarkoituksena tarjota kunnan ruokapalvelupisteissä satakuntalaisista raaka-aineista valmistettua lähiruokaa. Mahtavaa, että lähes kaikki Satakunnan kunnat ovat jo ilmoittautuneet mukaan Lähiruokapäivään 2019! Mikäli oma kuntasi ei ole vielä ilmoittautunut, ilmoittauduttehan mahdollisimman pian.

16.5.2019 järjestettiin lähiruokapäivän suunnittelutilaisuus Nakkilassa. Yhtenä haasteena keittiöillä on ollut sopivien lähituottajien löytyminen. Osoitteesta aitojamakuja.fi löytyy kattava listaus eri raaka-aineiden tuottajista. Sivustolta pystyy hakemaan kunnan tai maakunnan tuottajia myös suoraan ammattikeittiöiden tarpeisiin. Myös isommat elintarviketoimijat, kuten Apetit ja Kivikylä, ovat sallittuja käyttää lähiruokapäivänä.

Ohjeet aitoja makuja –sivuston käyttöön:

  1. Mene osoitteeseen https://aitojamakuja.fi
  2. Klikkaa ”Hae yrityksiä”, ja avautuvasta valikosta valitse ”Yrityshaku tuoteryhmittäin”
  3. Avautuvalta sivulta pystyt valitsemaan etsimäsi tuoteryhmän, ja saat näkyviin luettelon kaikista valitun ryhmän toimijoista.
  4. Luettelon yläpuolelle aukeaa lisää rajausvaihtoehtoja. Kannattaa klikata vaihtoehto ”ammattikeittiöille”, ja sen lisäksi rajata alueeksi esimerkiksi oman kuntasi lähikunnat tai Satakunta.

Toisena haasteena suunnittelupalaverissa nousi esille ruoan käsittelyyn kuluvat resurssit, ja siksi erityisesti suurempien keittiöiden olisi saatava tuotteet valmiiksi käsiteltyinä. Asiasta kannattaa keskustella tuottajien kanssa, josko he voisivat auttaa tilanteen kanssa. Koska monet lähituottajat ovat pieniä yrityksiä, kannattaa olla ajoissa liikkeellä, jotta tuottajat osaavat varautua tarpeeksi suuriin eriin.

Toivomme, että kaikki osallistuvat keittiöt toimittaisivat lähiruokapäivän ruokalistansa meille syyskuun puoleen väliin mennessä.

Meihin voi olla yhteydessä missä tahansa lähiruokapäivään liittyvässä asiassa. Aurinkoista kesää ja antoisaa lähiruokapäivän suunnittelua!

 

Ystävällisin terveisin

Suomi syö Satakunnasta -hankkeen työryhmä