Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Lähde mukaan toteuttamaan lähiruokapäivää 16.10.2019!

28.03.2019

Haastamme satakuntakuntalaiset koulut ja kunnat viettämään lähiruokapäivää 16.10.2019!

Tarjotkaa kouluissa ja kunnan ruokapalvelupisteissä (päiväkodit, vanhushuolto) satakuntalaisista raaka-aineista valmistettua lähiruokaa. Haastamme mukaan myös koulujen rehtorit ja opettajat mukaan toteuttamaan lähiruokapäivää opetuksellisesta näkökulmasta. Lähiruokapäivän avulla haluamme korostaa kouluruoan merkityksellisyyttä sekä maakunnan puhtaiden ja laadukkaiden raaka-aineiden ja tuotteiden arvostusta. Tavoitteenamme on, että kuntien ruokapalvelut hyödyntävät jatkossa yhä enemmän paikallisia raaka-aineita ja tuotteita.

Satakunnan kuntien ruokapalvelut ja Satakunnasta – Sikses parasta -hanke järjestivät vuonna 2018 lähiruokapäivän koululaisille ja osalla paikkakunnista myös päiväkodeille ja vanhushuollolle. Mukana olivat seuraavat kunnat ja kuntien koulut Satakunnasta ovat mukana lähiruokapäivän toteuttamisessa: Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Nakkila, Pori, Rauma ja Siikainen.

Tänä vuonna tavoitteenamme on saada mukaan myös uusia kuntia. Kokemukset ensimmäisestä päivästä olivat rohkaisevat!

Tänä vuonna haastamme mukaan myös muut lähiruoka-hankkeet viemään asiaa eteenpäin omalla alueella, jotta lähiruokapäivää 16.10.2019 vietettäisiin mahdollisimman monessa koulussa tai kunnassa.

Lähde siis mukaan suunnittelemaan vuoden 2019 tapahtumaa ja tule kuulemaan kokemuksia.

Ilmoittaudu mukaan tästä.

Tule mukaan suunnittelupalaveriin

Suunnittelupalaveri Nakkilassa, Nakkilan yhteiskoululla 16.5.2019 klo 14.00. Ilmoittaudu mukaan palaveriin yllä olevan linkin kautta.

Nakkilasta rehtori Jari Koski iloitsee lähiruokapäivän toteutumisesta.


Tutustu oppimateriaaliin

Sikses paras tietopeli

Satakunnasta – Sikses parasta esittelyvideo