Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Hankintatreffit markkinavuoropuhelun foorumina niin yrittäjille kuin julkisia hankintoja tekeville

28.02.2019

Satakunnan hankintatreffeillä saatiin alulle keskustelua julkisista hankinnoista ja niihin liittyvistä haasteista, mutta myös mahdollisista ratkaisuista.

Tammikuun lopulla Huittisten kaupungintalolla järjestettyyn tilaisuuteen osallistui sekä yrittäjiä, tuottajia, kuntien edustajia, että erilaisissa neuvonta- ja hanketehtävissä työskenteleviä. Tilaisuus oli avoin kaikille yrittäjille, mutta lisäevästystä oli saatavilla erityisesti ruokakuljetuksista sekä viher- ja ympäristöurakointihankinnoista kiinnostuneille.

Treffien tarkoituksena oli myös kohtauttaa julkisten hankintojen tilaajia ja tarjoajia niin, että alueen kysyntä ja tarjonta kohtaavat ja parhaimmassa tapauksessa löytyy uusia yhteistyökuvioita. Tilaisuuden tarkoituksena oli kertoa Satakunnan ajankohtaisista julkisista hankinnoista ja avautuvista tarjouspyynnöistä sekä antaa yrityksille yleistä hankintatietoutta ja -neuvontaa mm. markkinavuoropuhelusta ja pienhankinnoista. Tilaisuudessa luotiin katsaus Rauman kaupungin kiiteltyyn ratkaisuun, jossa kaupungin verkkosivuilla on tietoa valmistelussa olevista ja valmisteluun mahdollisesti tulevista hankinnoista. Ideointia syntyi hankintakalentereiden ympärille järjestettävistä yhteistyötilaisuuksista, jossa julkiset toimijat saisivat yrittäjät mukaan hankintavalmisteluihin.

Huittisten tilaisuudessa pidetyt esitykset löytyvät täältä.

Tilaisuuden järjesti MAHVA – Maaseudun toimijoiden hankintaosaaminen vahvaksi -hanke.

Tuuli Pirttikoski
Satafood Kehittämisyhdistys ry