Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Porin Tuoretuote Oy – Kotimaiset ja satakuntalaiset tuotteet etusijalla

27.03.2018

Satakunnan talousalueella ja Porissa sijaitseva Porin Tuoretuote Oy on vuonna 1982 perustettu perheyritys. Yrityksen asiakaskuntaan kuuluvat pääsääntöisesti vähittäiskaupat, tukkuliikkeet, ravintolat, suurkeittiöt ja pitopalvelut. Yrityksemme on hyvin paikallinen. Keskitymme Satakunnan markkina-alueeseen ja täysin omiin vahvuuksiimme, Porin Tuoretuotteen toimitusjohtaja Tero Boelius kertoo.

Satakuntalaiset ja kotimaiset tuotteet etusijalla

Porin Tuoretuotteen valikoimaan kuuluvat monipuolisesti tuoretuotteet eli vihannekset, juurekset ja hedelmät. Lisäksi löytyy valmiita salaattiaineksia ja raasteita, salaatinkastikkeita, säilykkeitä ja kanamunia.
- Esimerkiksi kuorittu peruna on yksi hyvin merkittävä tuote meillä, Boelius kertoo.

Porin Tuoretuote panostaa satakuntalaisiin ja kotimaisiin tuotteisiin. Satakunnasta meille tulee muun muassa tomaattia, perunaa ja kaaleja (varhaiskaali, kukkakaali, parsakaali ja keräkaali). Jos meiltä ei löydy paikallisia tuotteita, pyrimme ainakin kotimaisuuteen, Tero kertoo. Tuottajat voivat suoraan tarjota tuotteitaan tukulle myyntiin, mutta yllättävän vähän meille tarjotaan paikallisia tuotteita. Paikallisia tuotteita voisi siis aina tarjota enemmänkin, Boelius kannustaa tuottajia.

Varaston nopea kierto takaa tuotteiden tuoreuden

Tuotteiden tuoreus on myös Porin Tuoretuotteelle ensiarvoisen tärkeää ja varaston nopealla kierrolla pyritään takaamaan tuotteiden tuoreus.
- Kaikkia tuotteita en esimerkiksi itse ehdi nähdä, sillä osa tuotteista saattaa saapua meille myöhään illalla ja lähtee eteenpäin jo aamuyöstä, Tero kertoo. Tuotteiden tilaukset tapahtuvat pääsääntöisesti puhelimitse ja sähköpostilla. Tuotteiden saatavuustilanne vaihtelee päivän mittaan, joten puhelin on vielä nopein ja helpoin tapa tehdä tilauksia sekä varmistaa tuotteiden saatavuus.

Porin Tuoretuote työllistää sesonkiajasta riippuen 8-10 henkilöä. Tero näkee tukkutoiminnassa haasteita, mutta työ on myös antoisaa. Haasteet ovat iso osa tätä toimintaa ja joka päivä tartutaan uusiin haasteisiin. Työ on hyvin mielekästä ja pidän tästä työstäni paljon, Tero päättää.

Porin Tuoretuotteen verkkosivut

Heidi Tattinen
Pyhäjärvi-instituutti