Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Ilonan Maalaispuoti on avoinna ympäri vuoden ja elää sesonkien mukaan

23.02.2018

Kotimaisiin ja erityisesti lähialueen tuottajien tuotteisiin keskittyvä Ilonan Maalaispuoti avasi ovensa keväällä 2011 silloisten yrittäjien Milla ja Kimmo Nikon toimesta. Nykyiset Ravintola Wanha WPK:n yrittäjät Anna ja Niko Rajaniemi jatkavat entiseen tapaan myös lähiruokapuodin toimintaa.

Huittisissa Ravintola Wanha WPK:n ohessa toimiva kaunis, maalaismainen Ilonan Maalaispuoti on vakiinnuttanut asemansa vähittäiskauppojen rinnalla Huittisissa. Tuoteskaala on laaja ja monet tuotteista ovat sellaisia, joita ei marketeista löydy. Pakasteesta löytyy suosittua Viskilän tilan kukonpoikaa ja pääsiäistä kohden kukonpojan kysyntä varmasti taas kasvaa. Liha-Aitta Vahekosken lihatuotteet ovat myös suosittuja ympäri vuoden. Kesäaikaan puodin hittituotteita ovat paikalliset perunat ja parsa.

Anttilan tilan mehut ovat kuuluneet valikoimaan puodin alkutaipaleelta asti. Myös FP-Kotajan ruusun terälehtihillo on vakiinnuttanut paikkansa Saloniemen juustolan juustojen kanssa puodin hyllyssä. Uusimpana tuotekokonaisuutena ovat paikallisten pienleipureiden leivonnaiset - puodista löytyvät gluteenittomat leivonnaiset ovat esimerkiksi mitä mainioin vierasvara.

Ilonan Maalaispuoti on Lähipuodin herkut -myyntipiste. Lähipuodin herkut on merkki tuoreista ja laadukkaista lähialueen tuottajien tuotteista.

Siimeksen luomutilan jauhot ovat kuuluneet Ilonan Maalaispuodin valikoimaan jo pitkään. Rajaniemen mukaan talkkunajauho on ylivoimaisesti suosituin tuote. Ajoittain myynnissä on myös talon uunituoretta mallasleipää.

Mitä olisi lähiruokapuoti ilman lähialueella käsityönä valmistettuja makeisia?

Seuraa Ilonan Maalaispuotia ja Ravintola Wanha WPK:ta somessa!

Tuuli Pirttikoski
Satafood Kehittämisyhdistys ry