SIKSES PARASTA
  • Hanke-esittely
  • Ajankohtaista
  • Videoita ja ideoita
  • Yhteystiedot
  • Materiaalipankki

Maalaistori Porissa 14.6.2022 − ilmoittaudu mukaan!

31.03.2022

Tiistaina 14.6.2022 on loistava tilaisuus päästä myymään oman tilan tai yrityksen herkkuja Poriin, sillä Puuvillan kutomontorin aukiolle rakentuu Maalaistori!

Maalaistori on käynnissä klo 10–14. Torilla voit myydä tilasi tai yrityksesi herkkuja omalla myyntipisteellä. Osallistuminen on maksutonta, mutta mukaan tarvitset mielellään oman myyntipöydän/-teltan.

Samanaikaisesti Porissa on käynnissä MTK:n liittokokous ja erilaista oheistapahtumaa järjestetään mm. Pelle Hermannin puistossa.

Torin järjestelyistä vastaavat Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset sekä MTK-Satakunta. Lisätietoja antaa Anna Kari (anna.kari@maajakotitalousnaiset.fi) ja Annina Luotonen (annina.luotonen@proagria.fi).

Varaa myyntipiste tästä.

Luomutuotannolla lisäarvoa ruokaketjuun

31.03.2022

Luomuisa Satakunta -hankkeessa korostetaan paikallisen luomutuotannon tärkeyttä ruokaketjussa. Ruokaketjun luomualan toimijoiden yhteistyötä korostaen ja viestinnän keinoja käyttäen nostatetaan Satakunnan imagoa luomumaakuntana.

Tavoitteena on lisätä tietoisuutta lähialueen luomutuotteista julkisissa ja yksityisissä ammattikeittiöissä sekä kannustaa ammattikeittiöitä luomutuotteiden käyttöön. Vähittäis- ja tukkukaupassa luomutuotteiden osuus myynnistä kasvaa koko ajan, ja kotimaisia ja paikallisia luomutuotteita tarvitaan lisää. Hankkeessa vahvistetaan alkutuotannon ja kaupan välistä yhteistyötä käymällä vuoropuhelua ruokaketjun eri päiden tarpeista. Hankkeen tavoitteena on nostaa luomutuotteiden jalostusastetta Satakunnassa.

Hankkeessa lisätään ja monipuolistetaan maakunnan luomualkutuotantoa välittämällä viljelijöille tietoa uusien kasvien viljelykäytännöistä ja kannattavuudesta sekä kysynnästä markkinoilla. Viljelijöitä kannustetaan kokeilemaan uusia viljelykasveja ja lisäämään yhteistyötä tilojen välillä. Hankkeessa välitetään tiloille tietoa eri markkinakanavista ja pyritään siihen, että yhä enemmän luomualkutuotteista myös myytäisiin luomuna.

Hankkeen toimenpiteet ja kokonaisuudet on jaettu organisaatioittain hyödyntäen kehittäjätahojen osaamisalueita. Hankkeen toteuttavat Satafood Kehittämisyhdistys ry, ProAgria Länsi-Suomi ja Pyhäjärvi-instituutti. Hanke on alkanut kesäkuussa 2019 ja se on saanut jatkoaikaa elokuuhun 2022.

   

  • <
  • 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • >

Uutisarkisto

  • 2022
    • Joulukuu
    • Lokakuu
    • Kesäkuu
    • Toukokuu
    • Maaliskuu
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013