SIKSES PARASTA
  • Hanke-esittely
  • Ajankohtaista
  • Videoita ja ideoita
  • Yhteystiedot
  • Materiaalipankki

Ideoita ja kehitysvinkkejä lähiruokahankkeellemme – kiitos vastaajille!

28.01.2021

Kysyimme loppuvuodesta lukijoilta ja seuraajilta ajatuksia hankkeemme toimista. Saimme monipuolisesti vastauksia eri toimijoilta; alkutuottajilta, jatkojalostajilta, kuluttajilta sekä koulutus- ja kehittämisorganisaatioista. Kyselyn mukaan vastaajat seuraavat erityisesti uutiskirjettämme, mutta myös somekanaviamme, joista Facebookia eniten. Tapahtumaosallistuminen on toki ollut vuoden 2020 aikana heikkoa, mutta lähiruokapäivä miellettiin laajaksi kaikkia koskevaksi lähiruokatapahtumaksi. Meidät muistettiin myös menneistä, vuoden 2019 tapahtumista hienosti. Näistä nousi esimerkkeinä lähiruokapäivät kaupoissa, tapahtumissamme, SuomiAreena ja Okra osastoillamme.

Ruokaketjun ajankohtaiset asiat kiinnostavat seuraajia

Teemoina mistä ruoka tulee, trendit ja ruokavinkit sekä ruokaketjun ajankohtaiset asiat kiinnostavat seuraajiamme. Yleisesti lähiruoka, valikoima ja uutuudet kiinnostavat uutiskirjeessä ja somessa. Lisäksi hankeviestintä on onnistunut viranomaisohjeista ja lainsäädännöstä viestimisessä.

Vuoden 2021 nostoja

Vastaajien keskuudessa nousi erityisesti etäluento lähiruoasta, mutta myös oikeita tapaamisia kaivataan. Tällaisia voivat olla mm. verkostoitumistilaisuudet, tilavierailut ja koulutukset. Vallitseva tilanne kuitenkin luo haastetta oikeaan tapaamiseen. Seurataan tilannetta ja suunnitellaan toimia tämän mukaan. Etäluennoille toiveaiheiksi nousi kyselyssä julkisen puolen lähiruokahankinnat, vastuullisuus ruokatuotannossa, terveelliset valinnat satakuntalaisittain sekä lähiruokauutuuksista kertominen.

Ruokatuotannon nostoja vuoteen 2021

Vastauksissa kokonaisuudessaan ruokatuotannosta viestimistä kaivattiin, raaka-aineista erityisesti perunaa voisi esitellä laajemmin. Toimintaamme kiiteltiin ja koettiin mm. lähiruokapäivä ihanaksi tavaksi olla mukana toimissamme. Hankkeen tuottama materiaali koettiin hyväksi ja hyödylliseksi. Positiivisesti toivottiin myös lähiruoan kehitysnäkymistä kertomista edelleen vuoden 2021 aikana. Useammassa vastauksessa nousi positiivisuus hankkeen toimia kohtaan, joka kannustaa hanketyöryhmää toimimaan näiden tavoitteiden eteen tänä viimeisenä vuonna.

Vielä voit vaikuttaa. Kerro meille, mitkä teemat sinua kiinnostavat ja minkälaisiin tilaisuuksiin haluaisit osallistua.Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan hankkeemme uunituore ja laadukas esiliina!

Vastaa kyselyyn tästä.

Alkutuotannon alan yritykset voivat hakea väliaikaista tukea

28.01.2021

ProAgrian yritysasiantuntija Annina Luotonen poimi tärkeimmät tiedot alkutuotannon väliaikaisen tuen hakemisen ehdoista.

Alkutuotannon väliaikainen tuki
Haku 30.6.2021 saakka

Kenelle?
– Alkutuotannon alan yritykset
– Koronasta kärsineille
– Tuotteita suoraan ravintoloille myyville tai muille ostajille joiden menekki on pysähtynyt tai pienentynyt koronan vuoksi

Tuen määrä 2000-80 000€ korkeintaan 80 % esitetyistä menoista.
– Menoja esitettävä vähintään 2500€
– Menot hyväksyttäviä enintään kuuden kuukauden pituiselta ajanjaksolta alkaen 16.3.2020

Rahaa voi käyttää toiminnan jatkumista turvaaviin välittömiin kustannuksiin. EI yrittäjän laskennallinen palkka.
– Palkkamenot
– Vuokramenot ja kiinteistömenot
– Ulkopuolisten asiantuntijoiden käytöstä aiheutuneet menot

Tukea haetaan Hyrrä-palvelussa. Lisätietoa Valtionkonttorin sivuilta.

Voit kysyä apua myös ProAgrian yritysasiantuntijoilta.

  • <
  • 1
  • 2
  • >

Uutisarkisto

  • 2022
  • 2021
    • Joulukuu
    • Marraskuu
    • Lokakuu
    • Syyskuu
    • Elokuu
    • Heinäkuu
    • Kesäkuu
    • Toukokuu
    • Huhtikuu
    • Maaliskuu
    • Helmikuu
    • Tammikuu
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013