SIKSES PARASTA
  • Hanke-esittely
  • Ajankohtaista
  • Videoita ja ideoita
  • Yhteystiedot
  • Materiaalipankki

9.10.2013 Lisää lähiruokaa -treffit Porin valtuustosalissa

25.09.2013

Hyvä ruokaketjun toimija!

Kauniiden syyssäiden edetessä haluamme Kuntaliiton, EkoCentrian ja Pyhäjärvi-instituutin puolesta toivottaa teidät tervetulleeksi lokakuussa järjestettävään lähiruokatapaamiseen Porissa. Tilaisuudessa esitellään HY/Ruralia-instituutin selvitystä lähiruoan aluetaloudellisista vaikutuksista. Kuntaliiton lakimies kertoo paikallisruoan hankintamahdollisuuksista hankintalainsäädännön näkökulmasta. Lisäksi tilaisuudessa nostetaan hyviä yritys- ja ruokapalveluesimerkkejä esille sekä esitellään työkaluja lähiruoan hankinnan edistämiseksi. 

Valtioneuvoston periaatepäätöksen (5/2013) mukaan hallituksen lähiruokaohjelmassa ja lähiruokasektorin kehittämisen tavoitteissa esitetään tavoitetilaksi vuoteen 2020 seuraavaa: ”Lähiruoan saatavuus on parantunut ja se on luonnollinen osa julkisia ruokapalveluja. Lähiruoka on huomioitu kuntien hankintastrategioissa ja sitä käytetään ja arvostetaan kaikissa Suomen kunnissa.” Tilaisuudessa lopuksi mietitään konkreettisia keinoja, joita Satakunnassa ryhdytään tekemään tavoitteen toteuttamiseksi.

OHJELMA:

13.00  Treffien avaus

13.10  Lähiruokapäätös – vastuu tulevaisuudesta, kansanedustaja Anne Kalmari

13.30  Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset, projektipäällikkö Leena Viitaharju, HY Ruralia-instituutti

14.00  Hankintalainsäädäntö peikkona? lakimies Jonna Törnroos, julkisten hankintojen yksikkö, Kuntaliitto

14.30  Virkistys- ja kahvitauko

15.00  Lisää lähiruokaa! – Työkaluja hankintaan, hankepäällikkö Sari Väänänen, EkoCentria 

15.20  Näin meillä tehdään, ruokapalvelupäällikkö Anja Hakamaa, Eurajoki 

15.30  Loppukeskustelu  Sikses parasta -hankkeen toimijat yhdessä luennoitsijoiden kanssa

 

Päivän puheenjohtajana toimii Pyhäjärvi-instituutin toiminnanjohtaja Teija Kirkkala.

Tilaisuuden järjestävät Lähiruokaa ammattikeittiöihin (Lähis) -hanke sekä Sikses parasta – Aitoja makuja Satakunnasta -tiedonvälityshanke (www.siksesparasta.fi).

 

Ilmoittautuminen tarjoilun järjestämiseksi 4.10. mennessä Elina Suonpää puh. 044 034 4054, elina.suonpaa(at)pji.fi

Nähdään lähiruokatreffeillä!

 

15.−17.8.2013 Kankaanpään S-market etsii satakuntalaisia elintarvikkeita myyntiin

26.06.2013

Kankaanpään S-market etsii satakuntalaisia elintarvikkeita valikoimiinsa

Myymälässä järjestetään

15.−17.8.2013 lähiruokakampanja,

johon lähiruoan tuottajat ja jalostajat voivat tarjota tuotteitaan. Tuotteet voivat olla myynnissä joko yhtenä tai useampana kampanjapäivänä. Mikäli tuote kiinnostaa asiakkaita, se voi jäädä valikoimiin tapahtuman jälkeenkin.

Tuote voi olla irtotuote, pakattu tai kylmäsäilytystä vaativa. Asiakkaiden kiinnostusta ja tuotteen menekkiä lisäisi yrittäjän tai yrityksen edustajan tuote-esittelyt. Kaikkia tuotteita kannattaa tarjota myyntiin!

Anitat odottavat Kankaanpään S-marketissa yhteydenottoasi!
Anita Leppänen, puh. 029 009 6692 klo 6−14 maanantaista perjantaihin tai
Anita Hietikko, anita.hietikko@sok.fi.

Sikses parasta – aitoja makuja Satakunnasta -hanke toimii yhteistyökumppanina Kankaanpään S-marketin lähiruokakampanjassa. Sikses parasta -tiedonvälityshanketta toteuttavat Pyhäjärvi-instituutti, Satafood Kehittämisyhdistys ja ProAgria Länsi-Suomi.

  • <
  • 1
  • >

Uutisarkisto

  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
    • Syyskuu
    • Kesäkuu