Juhannuksen ruokavinkki: jogurttijäädyke
22.06.2022Jogurttijäädyke
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 dl AB jogurttia
2 dl marjasosetta
3 tl vaniljasokeria
Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Tarvitset kolme kulhoa, vaahdota yhdessä kulhossa keltuaiset ja sokeri keskenään, toisessa valkuaiset ja kolmannessa kuohukerma. Lisää keltuaisvaahtoon jogurtti, mansikkasose ja vaniljasokeri, sekoita massa tasaiseksi. Nostele massan joukkoon kermavaahto sekä valkuaisvaahto. Kaada koko massa jäädykevuokaan tai kakkuvuokaan ja pakasta yön yli ennen tarjoilua. Koko massan määrä on noin 1 litra. Kumoa valmis jäädyke tarjoiluastialle. Kumoamisessa voit käyttää apuna lämpimällä vedellä kasteltua keittiöpyyhettä, taputtelemalla sillä vuokaa jäädyke irtoaa vuoasta. Koristele jäädyke sesongin marjoilla, minttusokerilla, marengilla tms.