SIKSES PARASTA
  • Hanke-esittely
  • Ajankohtaista
  • Videoita ja ideoita
  • Yhteystiedot
  • Materiaalipankki

Juhannuksen ruokavinkki: jogurttijäädyke

22.06.2022

Jogurttijäädyke
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 dl AB jogurttia
2 dl marjasosetta
3 tl vaniljasokeria

Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Tarvitset kolme kulhoa, vaahdota yhdessä kulhossa keltuaiset ja sokeri keskenään, toisessa valkuaiset ja kolmannessa kuohukerma. Lisää keltuaisvaahtoon jogurtti, mansikkasose ja vaniljasokeri, sekoita massa tasaiseksi. Nostele massan joukkoon kermavaahto sekä valkuaisvaahto. Kaada koko massa jäädykevuokaan tai kakkuvuokaan ja pakasta yön yli ennen tarjoilua. Koko massan määrä on noin 1 litra. Kumoa valmis jäädyke tarjoiluastialle. Kumoamisessa voit käyttää apuna lämpimällä vedellä kasteltua keittiöpyyhettä, taputtelemalla sillä vuokaa jäädyke irtoaa vuoasta. Koristele jäädyke sesongin marjoilla, minttusokerilla, marengilla tms.

Vastuullisuus elintarviketeollisuuden vahvuutena

21.06.2022

Suomalainen elintarvikeketju toimii jo nyt hyvin vastuullisesti, mutta kehittämistoimenpiteitä tarvitaan koko ajan muuttuvassa ympäristössä. Vastuullisesti toimivan yrityksen tulee huomioida monia eri näkökulmia, kuten ympäristövastuu, sosiaalinen vastuu ja taloudellinen vastuu. Lisäksi elintarvikeyrityksillä tärkeänä vastuullisuuden näkökulmana ovat ruuan tuoteturvallisuus sekä ravitsemuksellisuus. Kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia vastuullisista valinnoista ja yritysten onkin hyvä suunnitella, miten vastuullisuusviestintä toteutetaan niin, että se on läpinäkyvää ja avointa. Ilman vastuullisuustekojen aktiivista viestintää, kuluttajat ja sidosryhmät eivät tiedä yrityksen vastuullisuustoimenpiteiden vaikuttavuudesta ja arvoa ei muodostu.

Innokierto-hankkeessa vastuullisuus on noussut tärkeäksi ja ajankohtaiseksi teemaksi. Hankkeen järjestämissä tilaisuuksissa on tuotu esille uusia toimintamalleja, joiden avulla yritysten aiheuttamia ympäristövaikutuksia voidaan vähentää. Innokierto -hankkeen nettisivuilta löytyy kattava materiaalipankki, josta löytyy tietoa mm. vastuullisuusviestinnästä, materiaali- ja energiakatselmuksista, sivuvirtojen hyödyntämisestä, tulevaisuuden uusista pakkausratkaisuista sekä esimerkkejä elintarvikeyrityksen vastuullisuusteoista.

Materiaalipankkiin pääset tutustumaan Innokierto -hankkeen nettisivuilta:
https://www.satafood.net/hankkeet/innokierto/

   

  • <
  • 1
  • >

Uutisarkisto

  • 2022
    • Kesäkuu
    • Toukokuu
    • Maaliskuu
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013