SIKSES PARASTA
  • Hanke-esittely
  • Ajankohtaista
  • Videoita ja ideoita
  • Yhteystiedot
  • Materiaalipankki

Olemme mukana SuomiAreenassa 12.7.2021

29.06.2021

 

Olemme mukana SuomiAreenassa aiheella Ruoka 2050: Mitä se on ja kuka sen tuottaa?

Paneelikeskustelumme aloittaa SuomiAreenan heti maanantaina 12.7. klo 10 Pori-lavalla.

Keskustelussa lähestytään laaja-alaisesti ruokaketjun nykytilaa ja pohditaan erilaisia tulevaisuuden vaihtoehtoja ruokaketjun elinvoimaisuuden turvaamiseksi. Kehittämistyössä on huomioitava eri kuluttajaryhmien vaatimukset tuotteiden ekologisuudelle ja eettisyydelle, unohtamatta makua ja ravitsemuksellista monipuolisuutta.

Tilaisuudessa ääneen pääsevät eläinoikeuspuolueen puheenjohtaja Tatu Chant, Pyhäjärvi-instituutin kehittämispäällikkö Marko Jori, maanviljelijä Marja-Liisa Mikola-Luoto sekä maanviljelijä Juha Tenho. Juontajana toimii Satakunnan Kansan uutispäällikkö Kaisa Ylhäinen.

Koko SuomiAreenan ohjelman löydät osoitteesta https://mtv.fi/suomiareena.

Keskustelutilaisuutta voi tulla katsomaan paikanpäälle Poriin tai sen voi katsoa striimattuna SuomiAreenan nettisivuilla.

Ajankohtaista asiaa ja tunnelmia SuomiAreenasta päivitetään myös Sikses parasta -somekanaville, joten niitä kannattaa seurata aktiivisesti.

Ajankohtainen ruokavinkki: juhannukseen helppoja herkkuja!

23.06.2021

Erikoisen lämmön vallitessa Satakunnassa tulee erityisesti tarjoilujen kylmäsäilytykseen kiinnittää huomiota. Kauppa- ja mökkimatkoille pitää varata riittävästi kylmäsäilytystilaa. Muutenkin ruokien säilytyksessä tulee nyt olla erityisen tarkka ja vältytään turhilta vatsanpuruilta.

Hanketoimijat suosittelevatkin valmistamaan helppoja grilliruokia kesäkeittiössä. Muistetaan siis huikeat tuotteet ja suositaan lähimakkaroita, lihoja, kanaa sekä kalaa. Unohtamatta varhaisperunaa ja helppoja ja värikkäitä salaatteja, ne houkuttelevat syömään, kuumallakin.

Vinkkinä juhannukseen! Kokeile grillata raparperia esimerkiksi pannussa kera voin. Tarjoile mansikoiden ja erilaisten valmiiden kastikkeiden tai jäätelön kera. Yllättävän hyvää ja herkullista. Raparperi ei ole niin hapokasta, mitä luulisi. Mansikat ja valmiskastikkeet tekevät annoksesta näyttävän, yrteistä saa kivaa somistetta annokseen.

Niin ja nautitaan mansikoista myös sellaisenaan, ne ovat nyt parhaimmillaan.

Herkullista juhannusta toivottaa Suomi syö Satakunnasta – Sikses parasta lähiruokaa -hanketoimijat

  • <
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Uutisarkisto

  • 2022
  • 2021
    • Joulukuu
    • Marraskuu
    • Lokakuu
    • Syyskuu
    • Elokuu
    • Heinäkuu
    • Kesäkuu
    • Toukokuu
    • Huhtikuu
    • Maaliskuu
    • Helmikuu
    • Tammikuu
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013