Karistanpullia ja tsatsikia
25.03.2021Sikses parasta #throwback
Lasten suosikki: KARITSANPULLIA JA TSATSIKIA
Satakuntalaisesta karitsasta ja raikkaasta kurkusta syntyy helppo ja terveellinen välimerellinen ruoka, joka maistuu lapsillekin. Kaneli antaa tutuille lihapullille uutta makua. Kurkusta ja jogurtista syntyy helppo kastike, joka kruunaa herkun.
Karitsapullat
500 g jauhettua karitsaa
1 sitruunan kuori raastettuna
1tl sitruunamehua
1 rkl ypsiöljyä
1 tl kanelia
1 rkl oreganoa
1 tl suolaa
Sekoita kaikki lihapullataikinan ainekset keskenään. Anna taikinan vetäytyä hetki. Paista koepala ja lisää tarvittaessa maustetita. Tee taikinasta reilun kokoisia pyöryköittä. Pyörittäminen on helppoa, kun kostutat kädet kylmällä vedellä. Paista pullat paistinpannussa öljyssä noin 10 min tai uunissa 200 asteessa noin 20m min.
Tsatsiki
2 dl kreikkalaista jogurttia
n. 15 cm kurkkua
ripaus suolaa
mustapippuria
(valkosipulia)
Raasta kurkku karkealla terällä. Purista massasta ylimääräinen vesi pois. Lisää kurkku sekä mausteet jogurttiin. Sekoita. Anna maustua.
Tarjoile lihapullat tsatsikin kanssa. Lisukkeena voit tarjoilla esimerkiksi lohkoperunoita.
”Tiesitkö, että kaikki kotimainen lampaanliha on nuorta karitsaa, joka on mureaa ja miedon makuista. Pääsiäissesongin ulkopuolella kotimaista karitsaa saa parhaiten lähikaupoista, lihaliikkeistä tai suoraan tuottajalta.”