SIKSES PARASTA
  • Hanke-esittely
  • Ajankohtaista
  • Videoita ja ideoita
  • Yhteystiedot
  • Materiaalipankki

Raastekeitto lähijuureksista sopii pakkassäihin

28.01.2021

Pakkasella kaipaa lämmittävää ruokaa. Maistuvia satakuntalaisia juureksia on saatavilla kaupoista tuoreena ja pakasteena (super helppoja käyttää).

Pakkaspäivän kunniaksi voi komerosta kaivaa monitoimikoneen ja raastaa kaikki ainekset kerralla. Raastekeitto kypsyy nopeasti ja maistuu seuraavanakin päivinä. Kokeile!

Raastekeitto lähijuureksista

400g vähärasvaista jauhelihaa
2 sipulia
1 lanttu
4 porkkanaa
pala selleriä
5-6 perunaa
1l vettä
suolaa
mustapippuria
(tai muita mausteita, lihan voi korvata myös kasviproteiinilla)

1. Raasta juurekset ja perunat monitoimikoneella tai raastimella.
2. Kypsennä jauheliha paistinpannussa.
3. Kuullota sipulia hetki kattilassa ja lisää raasteet.
4. Lisää vesi ja jauheliha kattilaan, mausta ja anna hautua.
5. Keitto valmistuu nopeasti raasteista. Keitto maistuu yhdessä lähileipomon leivän kanssa ja tietysti maidon kera.

16 makua Satakunnasta videosarja alkoi

28.01.2021

Tämän vuoden viestinnässä loistavat Satakuntalaiset kunnat, niiden erityispiirteet ja loistavat satakuntalaiset raaka-aineet. Videosarjalla tuodaan esille koko ruokaketjua ja pääosassa aina valittu pääraaka-aine kyseisestä kunnasta. Keittiömestari Pasi Kuronen on reseptiikan, ruokakuvien ja videoiden takana. Toivomme myös, että yleisömme ottaa videot vastaan ja jakaa niitä sopivissa tilanteissa.

Videot julkaistaan aina hankeemme Instagamissa, IG-TV:ssä, Facebookissa, Youtube:ssa ja linkki kulkee myös uutiskirjeessä.

Videosarjan aloitti Pomarkku ja Isojärven kuha.

Katso video.

Reseptit loistavaan kuha-annokseen saat tästä. Ohjeet ovat aina 4:lle

POMARKKU – Ruispaneroitua Isojärven kuhaa, paahdettua porkkanaa, pottuvoita ja tilliä

4 kuhafileetä (n. 140 g / file)
Ruisjauhoa
Suolaa
Mustapippuria
2 rkl voita
2 rkl rypsiöljyä

1.    Leikkaa kuhafileistä ruotorivi pois v-leikkauksella.
2.    Leikkaa filee kolmeen yhtä suureen palaan.
3.    Mausta kalanpalat suolalla ja mustapippurilla.
4.    Jauhota kauttaaltaan ruisjauhossa.
5.    Laita paistinpannulle voi ja öljy ja paista kaloja, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.

4 pienehköä porkkanaa
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
Suolaa

1.    Lämmitä uuni 180 asteeseen.
2.    Pese porkkanat hyvin mutta älä kuori. Laita porkkanat kokonaisena uunipellille ja kypsennä uunissa, kunnes ne ovat pehmeitä, n. 45 min.
3.    Halkaise ja mausta leikattu pinta kevyesti suolalla.
4.    Laita paistinpannulle voi ja öljy ja paahda porkkanoihin hyvä paistopinta.

TILLIPOTTUVOI:
800 g jauhoista perunaa
150 g voita
1 rku tilliä (säästä muutama oksa koristeluun)
½ tl suolaa

1.    Kuori perunat ja keitä niitä vedessä, kunnes ne alkavat hajoamaan. Kaada keitinvesi pois.
2.    Pehmennä voi, älä sulata. Lisää joukkoon tilli ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
3.    Ota tillivoita kaksi ruokalusikallista sivuun ja lisää loput perunoiden joukkoon.
4.    Lisää suola perunoille ja murskaa perunat survimella. Pottuvoihin saa jäädä sattumia.
5.    Lämmitä talteen otettu pottuvoi kattilassa niin että voi juuri ja juuri sulaa. Valuta tillivoita pottuvoin päälle annoksen kokoamisen yhteydessä

Kokoa annos laittamalla lautaselle ensin pottuvoita. Valuta sulaa tillivoita pottuvoin päälle, aseta kalanpalat pottuvoin päälle.
Aseta porkkanat pottuvoin viereen ja koristele annos tillinoksilla.

  • <
  • 1
  • 2
  • >

Uutisarkisto

  • 2022
  • 2021
    • Joulukuu
    • Marraskuu
    • Lokakuu
    • Syyskuu
    • Elokuu
    • Heinäkuu
    • Kesäkuu
    • Toukokuu
    • Huhtikuu
    • Maaliskuu
    • Helmikuu
    • Tammikuu
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013