Hyvä ruokaketjun toimija!
Kauniiden syyssäiden edetessä haluamme Kuntaliiton, EkoCentrian ja Pyhäjärvi-instituutin puolesta toivottaa teidät tervetulleeksi lokakuussa järjestettävään lähiruokatapaamiseen Porissa. Tilaisuudessa esitellään HY/Ruralia-instituutin selvitystä lähiruoan aluetaloudellisista vaikutuksista. Kuntaliiton lakimies kertoo paikallisruoan hankintamahdollisuuksista hankintalainsäädännön näkökulmasta. Lisäksi tilaisuudessa nostetaan hyviä yritys- ja ruokapalveluesimerkkejä esille sekä esitellään työkaluja lähiruoan hankinnan edistämiseksi.
Valtioneuvoston periaatepäätöksen (5/2013) mukaan hallituksen lähiruokaohjelmassa ja lähiruokasektorin kehittämisen tavoitteissa esitetään tavoitetilaksi vuoteen 2020 seuraavaa: ”Lähiruoan saatavuus on parantunut ja se on luonnollinen osa julkisia ruokapalveluja. Lähiruoka on huomioitu kuntien hankintastrategioissa ja sitä käytetään ja arvostetaan kaikissa Suomen kunnissa.” Tilaisuudessa lopuksi mietitään konkreettisia keinoja, joita Satakunnassa ryhdytään tekemään tavoitteen toteuttamiseksi.
OHJELMA:
13.00 Treffien avaus
13.10 Lähiruokapäätös – vastuu tulevaisuudesta, kansanedustaja Anne Kalmari
13.30 Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset, projektipäällikkö Leena Viitaharju, HY Ruralia-instituutti
14.00 Hankintalainsäädäntö peikkona? lakimies Jonna Törnroos, julkisten hankintojen yksikkö, Kuntaliitto
14.30 Virkistys- ja kahvitauko
15.00 Lisää lähiruokaa! – Työkaluja hankintaan, hankepäällikkö Sari Väänänen, EkoCentria
15.20 Näin meillä tehdään, ruokapalvelupäällikkö Anja Hakamaa, Eurajoki
15.30 Loppukeskustelu Sikses parasta -hankkeen toimijat yhdessä luennoitsijoiden kanssa
Päivän puheenjohtajana toimii Pyhäjärvi-instituutin toiminnanjohtaja Teija Kirkkala.
Tilaisuuden järjestävät Lähiruokaa ammattikeittiöihin (Lähis) -hanke sekä Sikses parasta – Aitoja makuja Satakunnasta -tiedonvälityshanke (www.siksesparasta.fi).
Ilmoittautuminen tarjoilun järjestämiseksi 4.10. mennessä Elina Suonpää puh. 044 034 4054, elina.suonpaa(at)pji.fi
Nähdään lähiruokatreffeillä!