Ajankohtainen ruokavinkki: juhannukseen helppoja herkkuja!
23.06.2021Erikoisen lämmön vallitessa Satakunnassa tulee erityisesti tarjoilujen kylmäsäilytykseen kiinnittää huomiota. Kauppa- ja mökkimatkoille pitää varata riittävästi kylmäsäilytystilaa. Muutenkin ruokien säilytyksessä tulee nyt olla erityisen tarkka ja vältytään turhilta vatsanpuruilta.
Hanketoimijat suosittelevatkin valmistamaan helppoja grilliruokia kesäkeittiössä. Muistetaan siis huikeat tuotteet ja suositaan lähimakkaroita, lihoja, kanaa sekä kalaa. Unohtamatta varhaisperunaa ja helppoja ja värikkäitä salaatteja, ne houkuttelevat syömään, kuumallakin.
Vinkkinä juhannukseen! Kokeile grillata raparperia esimerkiksi pannussa kera voin. Tarjoile mansikoiden ja erilaisten valmiiden kastikkeiden tai jäätelön kera. Yllättävän hyvää ja herkullista. Raparperi ei ole niin hapokasta, mitä luulisi. Mansikat ja valmiskastikkeet tekevät annoksesta näyttävän, yrteistä saa kivaa somistetta annokseen.
Niin ja nautitaan mansikoista myös sellaisenaan, ne ovat nyt parhaimmillaan.
Herkullista juhannusta toivottaa Suomi syö Satakunnasta – Sikses parasta lähiruokaa -hanketoimijat