4.12.2014 Satakunta – Sikses parhaita makuelämyksiä -seminaari Porissa Ravintola Liisanpuistossa
17.11.2014Satakunta on monipuolinen ruoantuotantoalue, joka tarjoaa terveellisiä, ekologisia ja maistuvia makuelämyksiä myös tulevaisuudessa eri asiakkaille niin vähittäiskaupoissa kuin ammattikeittiöissä. Sikses parasta – aitoja makuja Satakunnasta -hanke on koonnut ruokaketjun osaajia seminaariin, joka pidetään Porissa Ravintola Liisanpuistossa 4.12.2014 klo 9.00–16.00. Tilaisuus on maksuton.
Paikka: Ravintola Liisanpuiston auditorio, Liisankatu 20, 28100 PORI
Päivän ohjelma
Aamupäivän puheenjohtaja Teija Kirkkala, toiminnanjohtaja, Pyhäjärvi-instituutti
9.00 Ilmoittautuminen ja aamupala
9.30 Sikses parhaat tervetulosanat
Teija Kirkkala, toiminnanjohtaja, Pyhäjärvi-instituutti
9.45 Tilaisuuden avaus
10.00 Tulevaisuuden kuluttaja
Riikka Saarimaa, projektipäällikkö, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopiston kauppakorkeakoulu
10.45 Tauko
11.00 Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset Satakunnassa
Leena Viitaharju, projektipäällikkö, Ruralia-instituutti
11.40 Opiskelija case: Oodi satakuntalaiselle ruoalle, rastiradan ja lounaan esittely
Anna Kari, asiantuntija, ProAgria Länsi-Suomi
Joonas Eronen, lehtori, WinNova
12.00 Lounas ja tutustuminen rastirataan (omakustannelounas: 8,80 €)
Iltapäivän puheenjohtaja Jari Lehmusvaara, toimitusjohtaja, Satafood Kehittämisyhdistys ry
12.50 Hankkeen satoa ‒ Satakunnan luomu lukujen valossa
Jukka Saarinen, kehitysasiantuntija, Satafood Kehittämisyhdistys
13.20 Luomua ‒ kasvinviljelijän valinta
Ilkka Kahala, alkutuottaja, Panelia
13.35 Broilereita luomuna ‒ tilalta kauppaan
Arto Jokinen, toimitusjohtaja, L’Uomu Nokka
13.50 Maakunnan oman meijeri panostaa tulevaisuuteen
Jarmo Oksman, toimitusjohtaja, Osuuskunta Satamaito
14.00 Vähittäiskauppa haluaa tarjota paikallisia tuotteita myös tulevaisuudessa
Jussi Kaartinen, toimialajohtaja, Satakunnan Osuuskauppa
14.10 Villi- ja lähiruoan paikallisilla raaka-aineilla lisäarvoa ravintolassa
Jukka Luojukoski, keittiö- ja ravintolatoimen päällikkö, A. Ahlström Kiinteistöt Oy
14.20 Todistusten jako opiskelijoille ja kiitokset
Joonas Eronen, lehtori, WinNova
Anna Kari, asiantuntija, ProAgria Länsi-Suomi
14.30 Kahvit ja välipala
15.00 Valtakunnallisen lähiruokaohjelman tuloksia
Kirsi Viljanen, lähiruokakoordinaattori, Maa- ja metsätalousministeriö
15.30 Loppukeskustelu
16.00 Tilaisuuden päätös