Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Ideoita ja kehitysvinkkejä lähiruokahankkeellemme – kiitos vastaajille!

28.01.2021

Kysyimme loppuvuodesta lukijoilta ja seuraajilta ajatuksia hankkeemme toimista. Saimme monipuolisesti vastauksia eri toimijoilta; alkutuottajilta, jatkojalostajilta, kuluttajilta sekä koulutus- ja kehittämisorganisaatioista. Kyselyn mukaan vastaajat seuraavat erityisesti uutiskirjettämme, mutta myös somekanaviamme, joista Facebookia eniten. Tapahtumaosallistuminen on toki ollut vuoden 2020 aikana heikkoa, mutta lähiruokapäivä miellettiin laajaksi kaikkia koskevaksi lähiruokatapahtumaksi. Meidät muistettiin myös menneistä, vuoden 2019 tapahtumista hienosti. Näistä nousi esimerkkeinä lähiruokapäivät kaupoissa, tapahtumissamme, SuomiAreena ja Okra osastoillamme.

Ruokaketjun ajankohtaiset asiat kiinnostavat seuraajia

Teemoina mistä ruoka tulee, trendit ja ruokavinkit sekä ruokaketjun ajankohtaiset asiat kiinnostavat seuraajiamme. Yleisesti lähiruoka, valikoima ja uutuudet kiinnostavat uutiskirjeessä ja somessa. Lisäksi hankeviestintä on onnistunut viranomaisohjeista ja lainsäädännöstä viestimisessä.

Vuoden 2021 nostoja

Vastaajien keskuudessa nousi erityisesti etäluento lähiruoasta, mutta myös oikeita tapaamisia kaivataan. Tällaisia voivat olla mm. verkostoitumistilaisuudet, tilavierailut ja koulutukset. Vallitseva tilanne kuitenkin luo haastetta oikeaan tapaamiseen. Seurataan tilannetta ja suunnitellaan toimia tämän mukaan. Etäluennoille toiveaiheiksi nousi kyselyssä julkisen puolen lähiruokahankinnat, vastuullisuus ruokatuotannossa, terveelliset valinnat satakuntalaisittain sekä lähiruokauutuuksista kertominen.

Ruokatuotannon nostoja vuoteen 2021

Vastauksissa kokonaisuudessaan ruokatuotannosta viestimistä kaivattiin, raaka-aineista erityisesti perunaa voisi esitellä laajemmin. Toimintaamme kiiteltiin ja koettiin mm. lähiruokapäivä ihanaksi tavaksi olla mukana toimissamme. Hankkeen tuottama materiaali koettiin hyväksi ja hyödylliseksi. Positiivisesti toivottiin myös lähiruoan kehitysnäkymistä kertomista edelleen vuoden 2021 aikana. Useammassa vastauksessa nousi positiivisuus hankkeen toimia kohtaan, joka kannustaa hanketyöryhmää toimimaan näiden tavoitteiden eteen tänä viimeisenä vuonna.

Vielä voit vaikuttaa. Kerro meille, mitkä teemat sinua kiinnostavat ja minkälaisiin tilaisuuksiin haluaisit osallistua.Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan hankkeemme uunituore ja laadukas esiliina!

Vastaa kyselyyn tästä.