Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Satakuntalaista luomuosaamista esiin

24.09.2020

luomuisasatakunta.fi -sivustolla esitellään satakuntalaisia luomutiloja ja -yrityksiä

Sivusto toimii luomutilojen ja -yritysten verkostoitumiskanavana ja toisten soveltamista menetelmistä oppimisessa ja yhteistyömahdollisuuksien löytämisessä, esimerkiksi koneiden yhteisomistuksen tai rehuntuotantoyhteistyön muodossa. Sivustolla voi myös kertoa tilalla tuotetuista tuotteista ja mahdollisesta tilamyynnistä!

Luomuisa Satakunta -hankkeen sosiaalisen median kanavissa sekä uutiskirjeissä nostetaan säännöllisesti satakuntalaisia luomutoimijoita ja -osaamista.

Toivomme mahdollisimman monen satakuntalaisen luomutuottajan kertovan tilansa toiminnasta kuvan kera!

Tutustu satakuntalaisiin luomutoimijoihin täältä.

Facebook: Luomuisa Satakunta  
Instagram: @luomuisa

 Luomuisa Satakunta logo

Poimintoja satakuntalaisista luomutiloista


Mäkitalon Farmi Oy:llä niin tavanomainen kuin luomutuotantokin ovat uusien haasteiden edessä

Euralaisten Esa Mäkitalon ja Tuula Muuvila-Mäkitalon tarkoituksena on erikoistua luomukaalintuotantoon. Osakkaina Mäkitalon Farmi Oy:ssä toimivat myös Erno Lähteenmäki ja hänen vaimonsa Margit Ruotsalainen, jotka päättivät aloittaa nautojen pidon muutama vuosi sitten.Lue koko tilaesittely.


Maunulan tilalla tiedetään, että hyvää maitoa voi tuottaa vaikkei joka puolella kiiltelisikään upouudet kaakelit

Kankaanpääläisillä Jenni ja Riku Harmaajärvellä on halu viljellä peltoja ilman kemikaaleja ja samalla pelastaa pölyttäjiä ja luontoa seuraaville sukupolville. Maunulan tilan lypsykarjan ja maidontuotannon siirtyminen luomuun alkoi remontoidussa navetassa keväällä 2019.

Tilojen välinen yhteistyö on tärkeää, sillä omat pellot eivät aivan riitä rehujen tuotantoon. Yhteistyötiloja on lähiseudun luomutiloista jo löytynytkin, mutta tilalle voi edelleen tarjota luomuviljaa ja valkuaisrehua.Lue koko tilaesittely.

Tutustu myös Luomuisa-blogiin: Ajatuksia eräästä luomunavetasta ja luomumaidosta - Jenni ja Riku Harmaajärvi: ”Halvalla saatiin hyvää, vaikkei sitä kukaan olisi uskonut!