Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger

Olutpannari ja kuusenkerkkäsiirappi

10.06.2019

Alkukesän herkuksi sopii mainiosti olutpannari ja kuusenkerkkäsiirappi.

OLUTPANNARI:

2 munaa
7 dl täysmaitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kauraleseitä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
50 g voita
1 - 2 dl mallasuutetta tai paikallisesta oluesta kokoon keitettyä seosta

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja sulatettu voi. Anna turvota 15 min.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 25 min tai kunnes pannari on kypsää.

Vinkki: lisää taikinaan halutessasi 1-2 tl vaniljasokeria tai ripaus kardemummaa.

 

KUUSENKERKKÄSIIRAPPI:

2,5 - 3 l kuusen vuosikasvaimia eli kuusenkerkkiä
0,5 kg sokeria
n. 0,5 l vettä

Huuhtele kerkät. Peitä kylmällä vedellä niin, että ne juuri peittyvät. Anna seisoa vedessä yön yli.

Keitä kerkkiä liuotusvedessä noin kaksi tuntia sekoittaen koko ajan, ettei seos pala pohjaan.

Siivilöis seos.

Lisää sokeri ja keitä seosta vielä toiset kaksi tuntia sekoittaen kattilan pohjaa myöten.

Seos on nyt siirappimaista ja kovettuu vähitellen. Kaada seos kuumennettuihin lasipurkkeihin.

Vinkki: Kovaa marmelosta saa lisäämällä hyydytysainetta. Valmiin marmelon väri on punaruskea.