Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Välipalaherkku kalkkunaleipä "Banh mi"

19.02.2019

KALKKUNALEIPÄ ”BANH MI”

Kalkkuna on omimmillaan rapeapintaiseksi paistuneena kirpeiden ja raikkaiden lisukkeiden kanssa. Mieto kalkkuna rakastaa mausteita. Satakuntalainen kalkkuna loytaakin hyvin paikkansa vietnamilaisen banh mi -leivan sisalla.

Maailman ruokametropoleissa muodikkaan taytetyn leivan voit valmistaa vaikka kakosta.

1 pyöreä kakko
n. 400 g kalkkunan rintaa
suolaa ja pippuria
3/4 dl sweet chili -kastiketta
ruukku tuoretta korianteria
pieni punasipuli
1 dl majoneesia
2 rkl soijaa

Kirpea kurkku-porkkanasalaatti:
puolikas kurkku
2 porkkanaa
1 limen mehu
1–2 rkl sokeria
3 rkl vetta
ripaus suolaaa tai tujaus aasialaista kalakastiketta

  • Marinoi kurkku ja porkkana: kuori porkkanat ja veda niista juustohöylällä tai kuorimaveitsella ohuita lastuja. Siivuta myos kurkku ohueksi.
  • Sekoita limen mehu, sokeri, vesi ja suola kulhossa. Halutessasi lisaa tujaus aasialaista kalakastiketta.
  • Kaada liemi kurkun ja porkkanan paalle ja anna maustua kannen alla hetki tai vaikka seuraavaan päivään.
  • Suolaa ja pippuroi kalkkunan rintaleikkeet. Paista lihat kuumassa pannussa tilkassa öljyä molemmin puolin.
  • Sivele lihat sweet chili -kastikkeella ja kypsennä vielä 160 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia (kypsän kalkkunan sisälämpötila on 75 astetta).
  • Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi ”lastuiksi”.
  • Laita leikattu liha kulhoon ja kaada paalle uuniastiaan kertynyt paistoliemi seka pari ruokalusikallista seesamin siemenia, joita voit halutessasi paahtaa hetken kuumalla pannulla. Anna kypsän lihan maustua hetki.
  • Halkaise haluamasi kokoinen leipapala. Halutessasi paahda se rapeaksi, uunituore leipa on maukasta sellaisenaan.
  • Sekoita soija majoneesiin ja sivele silla leivan puolikkaat kevyesti.
  • Tayta leivat kirpealla porkkana-kurkkusalaatilla, silputulla tuoreella korianterilla, rapeaksi paistuneella kalkkunalla seka ohuilla punasipulirenkailla. Lisaa halutessasi hienonnettua tuoretta chiliä.