Pelaa oppipeliä

Esittelyssä hankevetäjä Ansa Jokiranta

21.06.2016

Sikses parasta -hankkeen vetäjänä toimii kesäkuun 2016 alusta lähtien asiantuntija Ansa Jokiranta. Jokiranta on raumalainen viestinnän ammattilainen. Hän on toiminut niin kunnan, valtion kuin yksityisen sektorin viestintätehtävissä yli kymmenen vuoden ajan. Koulutukseltaan uusi hankevetäjä on medianomi(AMK) ja hän suorittaa parhaillaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa.

Ansa Jokiranta
asiantuntija
p. 044 034 4066
ansa.jokiranta@pji.fi

Lähiruokaa HoReCa-tukuille -seminaari 13.4.2016 klo 13

04.03.2016

Kohderyhmä: elintarvikealan yritykset, ammattikeittiöt, tukkukaupat ja sidosryhmät

Paikka: SataEdu, Suoratie 1, Kokemäki

Ilmoittautuminen 30.3.2016 mennessä: toimisto@pji.fi tai Elina Suonpää, p. 0440 344 054.

OHJELMA

13.00    Tervetuloa
            Teija Kirkkala, Pyhäjärvi-instituutti

13.10    Miten toimin HoReCa-tukkujen kanssa?
            Päivi Töyli, Turun yliopisto

13.30    Tuotekortti tutuksi
            Marko Jori, Pyhäjärvi-instituutti

13.45    GS1 Golli modernisoi pk-yrityksen tilaus-toimitusketjun
            Mikko Luokkamäki, GS1 Finland

14.15    Tukkutoimijoiden esittely

15.00    Kahvitarjoilu

15.15    Tuote-esittelytilaisuus sekä vapaata verkostoitumista tukkukaupan, ammattikeittiöiden sekä elintarvikeyrittäjien kesken

Järjestäjät:

Pyhäjärvi-instituutti, Satafood Kehittämisyhdistys, ProAgria Länsi-Suomi | Satakunnasta – Sikses Parasta

Turun yliopiston Brahea-keskus | Paikallisruoan arvoketjua kehittämässä

Sikses parasta reseptivihot ladattavissa materiaalipankissa

03.02.2015

Sikses parasta Aitoja makuja Satakunnasta -reseptivihko ja Sikses parasta Lähiruokamenu Satakunnasta -reseptivihko on saatavilla painettuna messuilla ja eri tapahtumissa. Lisäksi reseptivihkoja saa hankkeessa mukana olevilta toimijoilta.

Sähköisenä reseptivihot voi ladata tämän sivuston alalaidasta materiaalipankista.

Maukkaita kokkaushetkiä satakuntalaisen ruoan parissa!

24.2.2015 Kiinnostaako suoramyynnin aloittaminen? Tilaisuus suoramyynnistä ja REKO-toiminnasta kiinnostuneille

03.02.2015

 

Aitoja Makuja -hanke järjestää yhdessä MTK-Satakunnan, ProAgria Länsi-Suomen, Pyhäjärvi-instituutin ja Satafood Kehittämisyhdistys ry:n kanssa tilaisuuden, joka on tarkoitettu kaikille suoramyynnistä ja elintarvikeyrittäjyydestä kiinnostuneille.

Aika               Tiistaina 24.2.2015 klo 12.00–15.00

Paikka           Villilän Kartano, Nakkila

 

klo

12.00          Voileipäkahvit 

 

12.30          Apua suoramyynnin aloittamiseen – elintarvikelainsäädännön mahdollisuudet
projektipäällikkö Johanna Mattila, Turun yliopisto, Brahea-keskus

 

13.45              REKO-toiminta – mitä se on?                                                

Sanna Paala, REKO-rinki Pori

 

n. 14.00         Suoramyyntiyrittäjän puheenvuoro                     

                      Anneli Koivu / Koivun Tyrnitila

                      Matti Eskola / Eskolan Vasikanliha

 

n. 14.15      Maaseuturahaston tuet elintarvikeyrittäjälle  

                  Asiantuntija Sari Uoti, ProAgria Länsi-Suomi

 

                  Keskustelua

 

15.00          Tilaisuus päättyy

 

Tilaisuus on maksuton. Kahvitarjoilun vuoksi ilmoittautumiset 19.2. mennessä:

satakunta@mtk.fi tai puh. 020 413 3540.

 

TERVETULOA!

 

 

4.12.2014 Satakunta – Sikses parhaita makuelämyksiä -seminaari Porissa Ravintola Liisanpuistossa

17.11.2014

Satakunta on monipuolinen ruoantuotantoalue, joka tarjoaa terveellisiä, ekologisia ja maistuvia makuelämyksiä myös tulevaisuudessa eri asiakkaille niin vähittäiskaupoissa kuin ammattikeittiöissä. Sikses parasta - aitoja makuja Satakunnasta -hanke on koonnut ruokaketjun osaajia seminaariin, joka pidetään Porissa Ravintola Liisanpuistossa 4.12.2014 klo 9.00–16.00. Tilaisuus on maksuton.

Paikka: Ravintola Liisanpuiston auditorio, Liisankatu 20, 28100 PORI

Päivän ohjelma
Aamupäivän puheenjohtaja Teija Kirkkala, toiminnanjohtaja, Pyhäjärvi-instituutti
9.00    Ilmoittautuminen ja aamupala
9.30    Sikses parhaat tervetulosanat
          Teija Kirkkala, toiminnanjohtaja, Pyhäjärvi-instituutti
9.45    Tilaisuuden avaus
10.00  Tulevaisuuden kuluttaja
          Riikka Saarimaa, projektipäällikkö, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopiston kauppakorkeakoulu
10.45  Tauko
11.00  Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset Satakunnassa
          Leena Viitaharju, projektipäällikkö, Ruralia-instituutti
11.40  Opiskelija case: Oodi satakuntalaiselle ruoalle, rastiradan ja lounaan esittely
          Anna Kari, asiantuntija, ProAgria Länsi-Suomi
          Joonas Eronen, lehtori, WinNova


12.00  Lounas ja tutustuminen rastirataan (omakustannelounas: 8,80 €)


          Iltapäivän puheenjohtaja Jari Lehmusvaara, toimitusjohtaja, Satafood Kehittämisyhdistys ry
12.50  Hankkeen satoa ‒ Satakunnan luomu lukujen valossa
          Jukka Saarinen, kehitysasiantuntija, Satafood Kehittämisyhdistys
13.20  Luomua ‒ kasvinviljelijän valinta
          Ilkka Kahala, alkutuottaja, Panelia
13.35  Broilereita luomuna ‒ tilalta kauppaan
          Arto Jokinen, toimitusjohtaja, L’Uomu Nokka
13.50  Maakunnan oman meijeri panostaa tulevaisuuteen
          Jarmo Oksman, toimitusjohtaja, Osuuskunta Satamaito
14.00  Vähittäiskauppa haluaa tarjota paikallisia tuotteita myös tulevaisuudessa
          Jussi Kaartinen, toimialajohtaja, Satakunnan Osuuskauppa
14.10  Villi- ja lähiruoan paikallisilla raaka-aineilla lisäarvoa ravintolassa
          Jukka Luojukoski, keittiö- ja ravintolatoimen päällikkö, A. Ahlström Kiinteistöt Oy
14.20  Todistusten jako opiskelijoille ja kiitokset
          Joonas Eronen, lehtori, WinNova
          Anna Kari, asiantuntija, ProAgria Länsi-Suomi
14.30  Kahvit ja välipala
15.00  Valtakunnallisen lähiruokaohjelman tuloksia
           Kirsi Viljanen, lähiruokakoordinaattori, Maa- ja metsätalousministeriö
15.30  Loppukeskustelu
16.00  Tilaisuuden päätös

Lähiruokaa suoraan tuottajalta - ilman välikäsiä! Lähiruoalle on kysyntää, mutta mistä sitä oikein saa? Tuottajat ja kuluttajat, tervetuloa kuulemaan lähiruokarinkien perustamisesta.

17.11.2014

REKO-lähiruokarinkien toiminta tarjoaa yksinkertaisen tavan ostaa ja myydä lähiruokaa suoraan tuottajalta, ilman välikäsiä. REKO-rinki on Facebookissa toimiva ryhmä, jossa lähialueen tuottajat ilmoittavat myyntiin tulevista tuotteistaan ja kuluttajat vastaavat tilaamalla haluamansa määrän tuotetta. Kaikki kaupat sovitaan siis etukäteen Facebookissa.
 REKO-lähiruokarinkien toiminta on käynnistynyt Pietarsaaressa pari vuotta sitten ja levinnyt hurjaa vauhtia Pohjanmaalle, Pirkanmaalle ja nyt Satakuntaan.
Satakuntalaiset maaseudun kehittäjäjärjestöt järjestävät alueellisia tiedotustilaisuuksia REKO-toiminnasta.
Tuottajat ja kuluttajat: tervetuloa kuulemaan uudesta tavasta käydä kauppaa ilman välikäsiä!

Tilaisuudet järjestetään:
ma 24.11. klo 18 Kankaanpään Kuntoutuskeskuksen auditoriossa, Kelankaari 4, Kankaanpää
ti 25. 11. klo 18 Porin Marttojen tiloissa, Valtakatu 7 C, Pori
ke 26.11. klo 18 Rauman Uotilan Sinisellä koululla, Tuomistontie 1, Rauma
ti 9.12. klo 18 Huittisten kaupungintalolla, Risto Rytinkatu 36, Huittinen

REKO-toimintaa esittelee idean isä Thomas Snellman Pietarsaaresta.

Kahvitarjoilu

Tilaisuuden järjestävät: SataKylät ry, MTK Satakunta, Leader Satakunta ja Sikses parasta – Aitoja makuja Satakunnasta -hanke

Sivut: