04.03.2016
Kohderyhmä: elintarvikealan yritykset, ammattikeittiöt, tukkukaupat ja sidosryhmät
Paikka: SataEdu, Suoratie 1, Kokemäki
Ilmoittautuminen 30.3.2016 mennessä: toimisto@pji.fi tai Elina Suonpää, p. 0440 344 054.
OHJELMA
13.00 Tervetuloa
Teija Kirkkala, Pyhäjärvi-instituutti
13.10 Miten toimin HoReCa-tukkujen kanssa?
Päivi Töyli, Turun yliopisto
13.30 Tuotekortti tutuksi
Marko Jori, Pyhäjärvi-instituutti
13.45 GS1 Golli modernisoi pk-yrityksen tilaus-toimitusketjun
Mikko Luokkamäki, GS1 Finland
14.15 Tukkutoimijoiden esittely
15.00 Kahvitarjoilu
15.15 Tuote-esittelytilaisuus sekä vapaata verkostoitumista tukkukaupan, ammattikeittiöiden sekä elintarvikeyrittäjien kesken
Järjestäjät:
Pyhäjärvi-instituutti, Satafood Kehittämisyhdistys, ProAgria Länsi-Suomi | Satakunnasta – Sikses Parasta
Turun yliopiston Brahea-keskus | Paikallisruoan arvoketjua kehittämässä
03.02.2015
Sikses parasta Aitoja makuja Satakunnasta -reseptivihko ja Sikses parasta Lähiruokamenu Satakunnasta -reseptivihko on saatavilla painettuna messuilla ja eri tapahtumissa. Lisäksi reseptivihkoja saa hankkeessa mukana olevilta toimijoilta.
Sähköisenä reseptivihot voi ladata tämän sivuston alalaidasta materiaalipankista.
Maukkaita kokkaushetkiä satakuntalaisen ruoan parissa!
03.02.2015
Aitoja Makuja -hanke järjestää yhdessä MTK-Satakunnan, ProAgria Länsi-Suomen, Pyhäjärvi-instituutin ja Satafood Kehittämisyhdistys ry:n kanssa tilaisuuden, joka on tarkoitettu kaikille suoramyynnistä ja elintarvikeyrittäjyydestä kiinnostuneille.
Aika Tiistaina 24.2.2015 klo 12.00–15.00
Paikka Villilän Kartano, Nakkila
klo
12.00 Voileipäkahvit
12.30 Apua suoramyynnin aloittamiseen – elintarvikelainsäädännön mahdollisuudet
projektipäällikkö Johanna Mattila, Turun yliopisto, Brahea-keskus
13.45 REKO-toiminta – mitä se on?
Sanna Paala, REKO-rinki Pori
n. 14.00 Suoramyyntiyrittäjän puheenvuoro
Anneli Koivu / Koivun Tyrnitila
Matti Eskola / Eskolan Vasikanliha
n. 14.15 Maaseuturahaston tuet elintarvikeyrittäjälle
Asiantuntija Sari Uoti, ProAgria Länsi-Suomi
Keskustelua
15.00 Tilaisuus päättyy
Tilaisuus on maksuton. Kahvitarjoilun vuoksi ilmoittautumiset 19.2. mennessä:
satakunta@mtk.fi tai puh. 020 413 3540.
TERVETULOA!
17.11.2014
Satakunta on monipuolinen ruoantuotantoalue, joka tarjoaa terveellisiä, ekologisia ja maistuvia makuelämyksiä myös tulevaisuudessa eri asiakkaille niin vähittäiskaupoissa kuin ammattikeittiöissä. Sikses parasta - aitoja makuja Satakunnasta -hanke on koonnut ruokaketjun osaajia seminaariin, joka pidetään Porissa Ravintola Liisanpuistossa 4.12.2014 klo 9.00–16.00. Tilaisuus on maksuton.
Paikka: Ravintola Liisanpuiston auditorio, Liisankatu 20, 28100 PORI
Päivän ohjelma
Aamupäivän puheenjohtaja Teija Kirkkala, toiminnanjohtaja, Pyhäjärvi-instituutti
9.00 Ilmoittautuminen ja aamupala
9.30 Sikses parhaat tervetulosanat
Teija Kirkkala, toiminnanjohtaja, Pyhäjärvi-instituutti
9.45 Tilaisuuden avaus
10.00 Tulevaisuuden kuluttaja
Riikka Saarimaa, projektipäällikkö, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopiston kauppakorkeakoulu
10.45 Tauko
11.00 Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset Satakunnassa
Leena Viitaharju, projektipäällikkö, Ruralia-instituutti
11.40 Opiskelija case: Oodi satakuntalaiselle ruoalle, rastiradan ja lounaan esittely
Anna Kari, asiantuntija, ProAgria Länsi-Suomi
Joonas Eronen, lehtori, WinNova
12.00 Lounas ja tutustuminen rastirataan (omakustannelounas: 8,80 €)
Iltapäivän puheenjohtaja Jari Lehmusvaara, toimitusjohtaja, Satafood Kehittämisyhdistys ry
12.50 Hankkeen satoa ‒ Satakunnan luomu lukujen valossa
Jukka Saarinen, kehitysasiantuntija, Satafood Kehittämisyhdistys
13.20 Luomua ‒ kasvinviljelijän valinta
Ilkka Kahala, alkutuottaja, Panelia
13.35 Broilereita luomuna ‒ tilalta kauppaan
Arto Jokinen, toimitusjohtaja, L’Uomu Nokka
13.50 Maakunnan oman meijeri panostaa tulevaisuuteen
Jarmo Oksman, toimitusjohtaja, Osuuskunta Satamaito
14.00 Vähittäiskauppa haluaa tarjota paikallisia tuotteita myös tulevaisuudessa
Jussi Kaartinen, toimialajohtaja, Satakunnan Osuuskauppa
14.10 Villi- ja lähiruoan paikallisilla raaka-aineilla lisäarvoa ravintolassa
Jukka Luojukoski, keittiö- ja ravintolatoimen päällikkö, A. Ahlström Kiinteistöt Oy
14.20 Todistusten jako opiskelijoille ja kiitokset
Joonas Eronen, lehtori, WinNova
Anna Kari, asiantuntija, ProAgria Länsi-Suomi
14.30 Kahvit ja välipala
15.00 Valtakunnallisen lähiruokaohjelman tuloksia
Kirsi Viljanen, lähiruokakoordinaattori, Maa- ja metsätalousministeriö
15.30 Loppukeskustelu
16.00 Tilaisuuden päätös
17.11.2014
REKO-lähiruokarinkien toiminta tarjoaa yksinkertaisen tavan ostaa ja myydä lähiruokaa suoraan tuottajalta, ilman välikäsiä. REKO-rinki on Facebookissa toimiva ryhmä, jossa lähialueen tuottajat ilmoittavat myyntiin tulevista tuotteistaan ja kuluttajat vastaavat tilaamalla haluamansa määrän tuotetta. Kaikki kaupat sovitaan siis etukäteen Facebookissa.
REKO-lähiruokarinkien toiminta on käynnistynyt Pietarsaaressa pari vuotta sitten ja levinnyt hurjaa vauhtia Pohjanmaalle, Pirkanmaalle ja nyt Satakuntaan.
Satakuntalaiset maaseudun kehittäjäjärjestöt järjestävät alueellisia tiedotustilaisuuksia REKO-toiminnasta.
Tuottajat ja kuluttajat: tervetuloa kuulemaan uudesta tavasta käydä kauppaa ilman välikäsiä!
Tilaisuudet järjestetään:
ma 24.11. klo 18 Kankaanpään Kuntoutuskeskuksen auditoriossa, Kelankaari 4, Kankaanpää
ti 25. 11. klo 18 Porin Marttojen tiloissa, Valtakatu 7 C, Pori
ke 26.11. klo 18 Rauman Uotilan Sinisellä koululla, Tuomistontie 1, Rauma
ti 9.12. klo 18 Huittisten kaupungintalolla, Risto Rytinkatu 36, Huittinen
REKO-toimintaa esittelee idean isä Thomas Snellman Pietarsaaresta.
Kahvitarjoilu
Tilaisuuden järjestävät: SataKylät ry, MTK Satakunta, Leader Satakunta ja Sikses parasta – Aitoja makuja Satakunnasta -hanke
08.10.2014
Keskustelutilaisuus verkkokaupan ja somen hyödyntämisestä
Aika tiistai 28.10.2014 klo 15.00–17:.0
Paikka Villilän Kartano, Villiläntie 1, Nakkila
Ohjelmassa:
Sanna Lento Hämeen ammattikorkeakoulusta kertoo sosiaalisen median hyödyntämisestä pienten elintarvikeyritysten viestinnässä. (Huomisen Hämäläinen ruoka ja juoma -hanke)
Koivun Tyrnitila, Hakunin tila ja Alajärven tila kertovat kokemuksistaan verkkokaupasta ja sosiaalisesta mediasta.
Vapaata keskustelua aiheesta.
Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla.
Ilmoittautumiset torstaihin 23.10.2014 mennessä
merja.makinen@satafood.net tai puh. 050 405 5606
TERVETULOA!