Pääkuva Nappi oppipeliin
Facebook Instagram Twitter YouTube Blogger Tilaa uutiskirje

Välipalaherkku kalkkunaleipä "Banh mi"

19.02.2019

KALKKUNALEIPÄ ”BANH MI”

Kalkkuna on omimmillaan rapeapintaiseksi paistuneena kirpeiden ja raikkaiden lisukkeiden kanssa. Mieto kalkkuna rakastaa mausteita. Satakuntalainen kalkkuna loytaakin hyvin paikkansa vietnamilaisen banh mi -leivan sisalla.

Maailman ruokametropoleissa muodikkaan taytetyn leivan voit valmistaa vaikka kakosta.

1 pyöreä kakko
n. 400 g kalkkunan rintaa
suolaa ja pippuria
3/4 dl sweet chili -kastiketta
ruukku tuoretta korianteria
pieni punasipuli
1 dl majoneesia
2 rkl soijaa

Kirpea kurkku-porkkanasalaatti:
puolikas kurkku
2 porkkanaa
1 limen mehu
1–2 rkl sokeria
3 rkl vetta
ripaus suolaaa tai tujaus aasialaista kalakastiketta

  • Marinoi kurkku ja porkkana: kuori porkkanat ja veda niista juustohöylällä tai kuorimaveitsella ohuita lastuja. Siivuta myos kurkku ohueksi.
  • Sekoita limen mehu, sokeri, vesi ja suola kulhossa. Halutessasi lisaa tujaus aasialaista kalakastiketta.
  • Kaada liemi kurkun ja porkkanan paalle ja anna maustua kannen alla hetki tai vaikka seuraavaan päivään.
  • Suolaa ja pippuroi kalkkunan rintaleikkeet. Paista lihat kuumassa pannussa tilkassa öljyä molemmin puolin.
  • Sivele lihat sweet chili -kastikkeella ja kypsennä vielä 160 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia (kypsän kalkkunan sisälämpötila on 75 astetta).
  • Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi ”lastuiksi”.
  • Laita leikattu liha kulhoon ja kaada paalle uuniastiaan kertynyt paistoliemi seka pari ruokalusikallista seesamin siemenia, joita voit halutessasi paahtaa hetken kuumalla pannulla. Anna kypsän lihan maustua hetki.
  • Halkaise haluamasi kokoinen leipapala. Halutessasi paahda se rapeaksi, uunituore leipa on maukasta sellaisenaan.
  • Sekoita soija majoneesiin ja sivele silla leivan puolikkaat kevyesti.
  • Tayta leivat kirpealla porkkana-kurkkusalaatilla, silputulla tuoreella korianterilla, rapeaksi paistuneella kalkkunalla seka ohuilla punasipulirenkailla. Lisaa halutessasi hienonnettua tuoretta chiliä.

Hellan ja viinilasin välissä makumatkalla Satakunnassa

19.02.2019

Veimme viime syksynä ruokatoimittajia ja blogisteja tutustumaan satakuntalaiseen ruokaketjuun.

Johanna Koskirannan Hellan ja viinilasin välissä -blogista voit lukea tarinaa ja katsoa tunnelmakuvia vierailukohteistamme. Blogiin pääset täältä.

Euroja yhteistyöhön -tilaisuudet jatkuvat

19.02.2019

Suomi syö Satakunnasta -  Sikses parasta lähiruokaa -hankkeessa lisäämme yhteistyötä ja verkostoitumista satakuntalaisten tuottajien ja yrittäjien välillä. Työ ja työllistyminen on myös  esillä, koska lähiruoka-ammatit vaativat osaavaa väkeä. Samalla kannustamme yrittäjiä mukaan Euroja yhteistyöhön -tapaamisiin. Tapaamisissa pohditaan yrityksiä yhdistäviä teemoja ja haasteita sekä lähdetään tarvittaessa yhdessä luomaan yritysryhmähanketta.

Euroja yhteistyöhön -tilaisuudet pidetään:

Ke 6.3. Kankaanpää
to 4.4. Karvia

Tulossa myös tilaisuudet Porissa ja Raumalla

Lue lisää.

Suomi syö Satakunnasta – Sikses parasta lähiruokaa -uutiskirje 1/2019

19.02.2019

Suomi syö Satakunnasta – Sikses parasta lähiruokaa -nimestä tunnistat uuden lähiruokahankkeemme, jonka päätavoitteena on tukea satakuntalaisen ruokaketjun kehittymistä ja kasvua ruokamaakunnan brändäyksellä.

Satakuntalaista ruokaketjua nostetaan esiin korostamalla kestävää ja vastuullista toimintaa. Hanke jatkaa aiempien satakuntalaisten lähiruokahankkeiden työtä hyödyntäen toimijaverkoston kokemuksia.

Lue hankkeen ensimmäinen uutiskirje täältä.

Sivut: