19.02.2019
KALKKUNALEIPÄ ”BANH MI”
Kalkkuna on omimmillaan rapeapintaiseksi paistuneena kirpeiden ja raikkaiden lisukkeiden kanssa. Mieto kalkkuna rakastaa mausteita. Satakuntalainen kalkkuna loytaakin hyvin paikkansa vietnamilaisen banh mi -leivan sisalla.
Maailman ruokametropoleissa muodikkaan taytetyn leivan voit valmistaa vaikka kakosta.
1 pyöreä kakko
n. 400 g kalkkunan rintaa
suolaa ja pippuria
3/4 dl sweet chili -kastiketta
ruukku tuoretta korianteria
pieni punasipuli
1 dl majoneesia
2 rkl soijaa
Kirpea kurkku-porkkanasalaatti:
puolikas kurkku
2 porkkanaa
1 limen mehu
1–2 rkl sokeria
3 rkl vetta
ripaus suolaaa tai tujaus aasialaista kalakastiketta
19.02.2019
Veimme viime syksynä ruokatoimittajia ja blogisteja tutustumaan satakuntalaiseen ruokaketjuun.
Johanna Koskirannan Hellan ja viinilasin välissä -blogista voit lukea tarinaa ja katsoa tunnelmakuvia vierailukohteistamme. Blogiin pääset täältä.
19.02.2019
Suomi syö Satakunnasta - Sikses parasta lähiruokaa -hankkeessa lisäämme yhteistyötä ja verkostoitumista satakuntalaisten tuottajien ja yrittäjien välillä. Työ ja työllistyminen on myös esillä, koska lähiruoka-ammatit vaativat osaavaa väkeä. Samalla kannustamme yrittäjiä mukaan Euroja yhteistyöhön -tapaamisiin. Tapaamisissa pohditaan yrityksiä yhdistäviä teemoja ja haasteita sekä lähdetään tarvittaessa yhdessä luomaan yritysryhmähanketta.
Euroja yhteistyöhön -tilaisuudet pidetään:
Ke 6.3. Kankaanpää
to 4.4. Karvia
Tulossa myös tilaisuudet Porissa ja Raumalla
19.02.2019
Suomi syö Satakunnasta – Sikses parasta lähiruokaa -nimestä tunnistat uuden lähiruokahankkeemme, jonka päätavoitteena on tukea satakuntalaisen ruokaketjun kehittymistä ja kasvua ruokamaakunnan brändäyksellä.
Satakuntalaista ruokaketjua nostetaan esiin korostamalla kestävää ja vastuullista toimintaa. Hanke jatkaa aiempien satakuntalaisten lähiruokahankkeiden työtä hyödyntäen toimijaverkoston kokemuksia.
Lue hankkeen ensimmäinen uutiskirje täältä.